НОВИНИ

Ясен Петров предупреди: Литва е различен отбор, няма да е лесно

ясен петров предупреди литва различен отбор лесно
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
09:50, 07.10.2021
Чете се за: 02:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Българският национален отбор по футбол замина тази сутрин за гостуването си на Литва от квалификациите за Световното първенство в Катар догодина.

"Лъвовете" са в серия от две поредни победи и със сигурност ще искат да се поздравят и с успех във Вилнюс на 9 октомври. Срещата Литва - България е с начален час 16.00 ч. българско време и ще бъде излъчена пряко в ефира на БНТ 1, БНТ 3 и онлайн на bntnews.bg/sport.

На летище "София" селекционерът Ясен Петров, че "трикольорите" заминават за прибалтийската република с идеята само и единствено за победа.

"Настроението е добро. Нашето намерение е да покажем добро лице и да вземем резултат. Дай Боже да успеем. Аз винаги имам самочувствие и това се опитвам да предам и на момчетата. Надявам се и те да имат самочувствие и да го покажат на терена. Футболистите знаят за какво играят. Недялков пътува с нас, ще го използваме. Ние не злоупотребяваме с нито един от футболистите. Няма футболист, който да се е прибрал от лагер на националния отбор контузен", започна Петров.

"Литва ще бъде в съвсем друг състав, седем нови футболисти, от които опитни играчи. Ще гледаме различен мач. Трябва да се приспособим на този терен. Имаме два дни, в които да видим какъв е теренът. Надявам се момчетата да се справят. Много съм доволен от старанието на играчите. Искам да спечелим двата мача. Не трябва да подценяваме нито един отбор. Няма лесни мачове. Нека минем през Литва, след което ще мислим за Северна Ирландия", коментира специалистът предстоящия сблъсък с Литва от световните квалификации.

Петров застана зад настоящото ръководство на БФС преди предстоящия извънреден конгрес на 12 октомври и сподели, че би напуснал при смяна на статуквото.

"Имам мисия с тези момчета. Не искам да коментирам спекулации. Имам мечти, няма да споделя, но искам да работя с тези играчи. Аз съм назначен от това ръководство, аз ще бъда с това ръководство. Ще съм с този, който ме е назначил. Винаги съм бил лоялен. Няма какво друго да коментирам", завърши националният селекционер.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Въвеждат нова услуга за бързо заплащане и освобождаване при "скоба" на колите
Въвеждат нова услуга за бързо заплащане и освобождаване при "скоба" на колите
Конгресът на БФС стува близо половин милион лева
Конгресът на БФС стува близо половин милион лева