НОВИНИ

Ясен Петров: Трябва да останем здраво стъпили на земята

ясен петров останем здраво стъпили земята
bnt avatar logo
от БНТ
17:11, 03.09.2021
Чете се за: 03:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Селекционерът на българския национален отбор по футбол Ясен Петров видимо бе доволен от вчерашното равенството с Италия от световните квалификации, но призова възпитаниците си да останат здраво стъпили на земята и да се концентрират за предстоящото домакинство на Литва в неделя.

На стадион "Артемио Франки" във Флоренция "лъвовете" прекъснаха серията от 15 поредни победи на "Скуадра адзура" и спечелиха историческа първа точка от гостуване на Апенините.

"2-3 часа спах снощи. Радвам се, за което, въпреки всичко се стараем да останем здраво стъпили на земята, защото пътят е много дълъг и труден. Не искам това да ни замъглява съзнанието, ние трябва да продължим по същия път с този отбор. Трябва да надграждаме и особено в офанзивен план да показваме по-добра игра. Още като пристигнахме, отношението към нас беше изключително, преди мача се видяхме с Манчини и Виали. След мача на тръгване с автобусите, флорентинската публика ни ръкопляскаше, аз такова нещо не бях виждал", започна Петров.

"Да ви кажа честно, момчетата се раздадоха до край, на всички е ясно колко страхотен отбор е Италия, това е футболна страна – ние сме малка страна, която в един момент спря победната им серия, въпреки че серията им без загуба стана 35 мача – това ще помогне на момчетата да си повярват, надявам се във времето да се развият. Това е основата да надграждаме. Когато изравнихме, аз не съм по статистиката, но от много дълго време България не беше отбелязвала в Италия, последният гол беше при загубата с 2:3. От много дълго време не сме взимали точка, за мен това е радостно", продължи треньорът на "лъвовете".

"Изтриваме от дъската това, което се случи вчера и насочваме вниманието си към мача с Литва, където нашето желание е да вземем три точки. Естествено, няма какво да коментирам, предстои ни различен мач. Ще направим всичко възможно, въпросът е, че при Литва е същото, те също играха и трябва да пътуват. Нашият медицински екип е на изключително добро ниво, естествено ще направим някои ротации, ще освежим някои линии, надявам се и Тошко Неделев да е възстановен – имаме една възстановителна тренировка и след това ни предстои още една преди мача“, завърши националният селекционер.

В следващия си двубой от квалификационна група "C" за Мондиала догодина, България приема тима на Литва в неделя от 19:00 ч. на Националния стадион "Васил Левски", като двубоят ще бъде излъчен пряко в ефира на БНТ и онлайн на bntnews.bg/sport.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Заплахата срещу Митева е получена вчера вечерта в правосъдното министерство
Заплахата срещу Митева е получена вчера вечерта в правосъдното министерство
ООН: COVID ограниченията подобряват качеството на въздуха
ООН: COVID ограниченията подобряват качеството на въздуха