НОВИНИ

Ясна са четвъртфиналистите на олимпийския турнир по футбол за жени

Французойките оглавиха своята група

Франция Нова Зеландия футбол жени
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
01:08, 01.08.2024
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Домакините от Франция и олимпийският шампион Канада заеха първите две места в група „А“ на турнира по футбол на жени на Игрите в Париж. Двата състава продължават на четвъртфиналите в състезанието.

Французойките се справиха с Нова Зеландия с 2:1, а Канада надигра Колумбия с 1:0.

„Петлите“ завършиха на първата позиция с 6 точки, а Канада и Колумбия разделиха второ-трето място с по 3 точки пред Нова Зеландия, чийто отбор записа три загуби и 0 точки. Канадките спечелиха и трите си мача, но останаха с 3 точки, тъй като ФИФА им отне 6 точки заради шпионския скандал, в който бяха забъркани.

Отборите на САЩ и Германия записаха нови победи и също се класираха за четвъртфиналите на олимпийския турнир по футбол за жени.

Американките се наложиха над Австралия с 2:1, а съставът Германия победи Замбия с 4:1 в третите си мачове от група „В“ на Игрите. САЩ зае първото място с три победи от три срещи и пълен актив от 9 точки, Германия финишира на втора позиция с 6 точки, Австралия остана на трето място с 3 точки, а тимът на Замбия – четвърти с 0 точки.

В група „С“ Бразилия загуби с 0:2 от световния шампион Испания, който вече си бе осигурил място на четвъртфиналите, благодарение на попадения на Алексия Путеяс и Атенеа дел Кастийо. Испанките заеха уверено върха в класирането в групата с 9 точки. Отборът на Япония победи Нигерия с 3:1 и финишира на втора позиция и също ще играе на четвъртфиналите, събирайки 6 точки. Бразилия се нареди на трето място с 3 точки, а Нигерия остана на последна позиция с 0 точки.

Бразилският състав остана с 10 човека в шестата минута на добавеното време на първото полувреме, когато 38-годишната Марта получи директен червен картон. Водещият реализатор на Бразилия вече обяви, че ще приключи кариерата си в националния отбор след Олимпиадата.

Бразилките все пак намери място в топ 8 след като заедно с Колумбия продължават напред като двата най-добри трети отбори.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шампионът САЩ победи драматично Сърбия на волейболния турнир при жените
Шампионът САЩ победи драматично Сърбия на волейболния турнир при жените
Кирил Десподов и ПАОК преодоляха втория кръг на Шампионска лига
Кирил Десподов и ПАОК преодоляха втория кръг на Шампионска лига