НОВИНИ

Ясни са финалистите в подгряващите тенис турнири в Мелбърн

bnt avatar logo
от Димитър Русев , Източник: БНР
12:12, 06.02.2021
Чете се за: 01:26 мин.
Тенис
ясни финалистите подгряващите тенис турнири мелбърн

Канадецът Феликс Оже-Алиасим и британецът Дан Евънс ще играят във финала на турнира по тенис "Murray River Open" в Мелбърн, който е подгряващ преди започващото в понеделник Открито първенство на Австралия.

В полуфиналите поставеният под номер 3 в схемата Оже-Алиасим спечели за 61 минути срещу французина Корентен Муте с 6:1, 6:2. Муте, който в четвъртфиналите победи Григор Димитров, днес нямаше сили да се противопостави на мощните сервиси на съперника си. Оже-Алиасим наниза 8 аса срещу нито един за Муте и спечели 93 процента от точките си при вкара първи сервис.

В другия полуфинал интрига също липсваше, като осмият в схемата Евънс победи с 6:2, 6:2 французина Жереми Шарди за 62 минути игра.

Евънс спечели максималните 100 процента от разиграванията при вкаран свой първи сервис, което много улесни задачата му в мача.

Италианците Стефано Травалия и Яник Синер ще играят на финала на друг от подгряващите турнири по тенис - "Great Ocean Road Trophy" в Мелбърн.

Травалия си осигури място в спора за титлата с лесна победа с 6:3, 6:4 над бразилеца Тиаго Монтейро в първия полуфинал за час и 24 минути игра.

Доста повече усилия трябва да положи 19-годишният Синер, който преодоля поставения под номер 2 в схемата Карен Хачанов със 7:6(4), 4:6, 7:6(4). Мачът продължи повече от три часа и премина през серия от обрати, като в края му и двамата тенисисти изглеждаха силно изцедени.

Синер имаше пробив аванс при 4:3 гейма във втория сет, но позволи на Хачанов да спечели три поредни гейма и да форсира решителен трети сет. В него шампионът от "Sofia Open" отново направи ранен пробив, но допусна Хачанов да изравни за 5:5. В 12-ия гейм Зинер отрази и мачбол на свой сервис, но в тайбрек показа, че в момента се намира в по-добра форма и спечели със 7:4 точки, за да постигне деветата си поредна победа в турнири на АТП.

Поставената под номер 1 в схемата Ашли Барти и испанката Гарбине Мугуруса се класираха за финала на турнира "Yarra Valley Classic", който също е подгряващ преди започващото в понеделник Открито първенство на Австралия.

Представителката на домакините Барти стигна до двубоя за титлата без игра, тъй като съперничката и Серина Уилямс не излезе на корта заради лека травма. Това обаче бе сериозен удар за домакините, които се надяваха на сблъсък между настоящата водачка в световната ранглиста при жените и носителката на 23 титли от "Големия шлем".

В полуфинала, който все пак се състоя, поставената под номер 6 Мугуруса разгроми с 6:1, 6:0 чехкинята Маркета Вондрушова за едва 55 минути игра.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Заловиха шофьор, блъснал и убил човек в Пловдивско
Заловиха шофьор, блъснал и убил човек в Пловдивско
Каракачанов: Решението да се явим сами на изборите не е развод с НФСБ
Каракачанов: Решението да се явим сами на изборите не е развод с НФСБ