НОВИНИ

Ясни са първите 1/8-финалисти в Лигата на конференциите

ясни първите финалисти лигата конференциите
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
09:05, 26.11.2021
Чете се за: 04:05 мин.
Спорт
Слушай новината

ЛАСК (Линц), Гент, АЗ (Алкмаар), Фейенорд, Копенхаген и Рен се класираха за осминафиналите на Лигата на конференциите.

В група "А", Ласк спечели гостуването си на Макаби Тел Авив с 1:0 след гола на Саша Хорват. Тимът е първи с 13 точки, Макаби е втори с десет и ще играе в плейофите. Другите два отбора в групата – ХИК (Хелзинки) и Алашкерт, които завършиха при 1:0 в полза на финландците, няма да продължат в евротурнирите догодина. В последните срещи от групата Макаби гостува на Алашкерт, а ЛАСК приема ХИК.

В група "В", Гент загуби визитата си на Анортозис с 0:1, но ще играе в осминафиналите. Белгийците са с десет точки, като битката за продължаване към плейофите е страхотна и ще бъде до последно. Вторият Партизан (Белград) е със седем пункта, следван от Флора (Талин) и Анортозис, които са с по пет точки. В последните мачове от групата Гент приема Флора, а Партизан е домакин на Анортозис.

В група "D", АЗ (Алкмаар) също намери място на осминафиналите след равенство 1:1 при гостуването на Яблонец. Тимът е първи с 11 точки, а вторият и третият – съответно Рандерс и Яблонец, които са с по седем и шест пункта, ще се борят за продължаване към плейофите на турнира. В последните мачове и двата състава гостуват съответно на АЗ и ЧФР (Клуж), който отпадна от Европа със само една точка в пет изиграни срещи.

В група "Е", Фейенорд, със същия актив от 11 точки, прогресира до 1/8-финалите след равенство 2:2 при визитата на Славия (Прага). Чехите и Унион (Берлин), който спечели гостуването си на елиминирания от евротурнирите Макаби (Хайфа) с 1:0, ще определят отбора, който ще продължи към плейофите. Това ще стане в директен сблъсък в Германия.

В група "F", Копенхаген е осминафиналист след убедителен успех над Линкълн Ред Импс с 4:0 като гост. Тимът е с 12 точки, а Слован (Братислава) и ПАОК, които са с по осем, ще определят състава, който продължава към плейофите на надпреварата. Словаците гостуват на Копенхаген в последния кръг от срещи, докато гърците са домакини на Линкълн Ред Импс.

В група "G", Рен е на осминафиналите след зрелищно равенство 3:3 с Витес във Франция. Отборът е с 11 точки, като Витес и Тотнъм, който допусна изненадваща загуба при визитата на Мура с 1:2, ще се борят за продължаване напред в турнира. И двата състава са с по седем точки, а в последните си мачове Витес приема Мура, докато Тотнъм е домакин на Рен.

В група "С", където ЦСКА отстъпи на Бодьо/Глимт, норвежците са първи с 11 точки, втори е Рома с десет, като последните срещи в групата, противопоставящи Бодьо на Зоря (Луганск) в Украйна и Рома на ЦСКА в София ще определят и осминафиналиста от групата.

Подобна е картината и в група "Н", където Базел и Карабах се борят за директно място на осминафиналите. Двата тима се изправят в директен сблъсък в Швейцария, който ще определи осминафиналиста и продължилия към баражите.

От Лига Европа станаха ясни два от тимовете, които ще играят в плейофите – Селтик и Ференцварош останаха трети в своите групи във втория по престижност евротурнир.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Магията на Древен Египет оживя в Луксор (Снимки)
Магията на Древен Египет оживя в Луксор (Снимки)
Как е организиран учебният процес в Горна Оряховица?
Как е организиран учебният процес в Горна Оряховица?