НОВИНИ

Ясни са съдиите за мачовете на българските отбори в Европа

Лука Пайрето Спас Делев
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
16:04, 21.07.2023
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Съдийската комисия на УЕФА направи изненадващо назначение за дебютния домакински мач на ЦСКА 1948 в европейските клубни турнири. Срещата с румънския гранд ФКСБ, която ще се играе в сряда (26-и юли) от 20:30 часа българско време на Националния стадион "Васил Левски" ще бъде ръководена от италианеца Лука Пайрето.

Реферът от популярната съдийска фамилия беше у нас само преди два дни, за да свири реванша между Лудогорец (Разград) и Балкани (Косова) в първия квалификационен кръг в Шампионската лига, спечелен категорично от разградчани с 4:0.

Помощници на Пайрето също са италианци – Марко Бресмес и Паскуале Капалдо. Четвърти съдия е Джовани Айролди, техен сънародник от Апенините.

Европейската футболна асоциация изпрати 32-годишния израелец Давид Фуксман на мача между Шкупи (Република Северна Македония) и Левски (България), първи мач от втория кръг на турнира на УЕФА Лига на Конференциите. Младият Фуксман няма особено голям европейски опит, като е надувал свирката в мачовете Литва – Люксембург от турнира Лига на Нациите и Латвия – Норвегия от квалификациите за Катар 2022. През 2022 година има и срещи в квалификационните етапи на европейските турнири, в това число РФС Рига (Латвия) – ХИК Хелзинки (Финландия) в Шампионската лига и Пайде (Естония) – Андерлехт (Белгия) в Лигата на Конференциите.

Помощници на съдията ще бъдат Саги Метцамбер и Омер Барбиро, също от Израел. Четвърти съдия е Нив Щейф, всички от Израел. Мачът на националния стадион "Тодор Проески" е от 22:00 часа в четвъртък (27-и юли).

Както е известно, за главен съдия на срещата Лудогорец (Разград) и Олимпия (Любляна) е изпратена съдийска бригада от Норвегия начело с Рохит Саги, а с флаговете от страни ще му помагат Мортен Йенсен и Андерс Олав Дале. Сиверт Йокснес Амланд е четвърти съдия. Срещата в Разград е на 26 юли (сряда) от 21:00 часа.

За срещата ЦСКА и румънския Сепси в четвъртък (27 юли) от 20.00 часа на стадион „Българска армия“ като главен съдия е назначен 37-годишния Йохем Камфиус от Нидерландия.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Почина джаз звездата Тони Бенет
Почина джаз звездата Тони Бенет
Генералният мениджър на Сакраменто Кингс за Везенков: Много хора не знаят на какво е способен
Генералният мениджър на Сакраменто Кингс за Везенков: Много хора не знаят на какво е способен