НОВИНИ

Йоана Илиева: Много хора очакваха повече от мен, включително и аз

Българската фехтовачка отпадна на 1/8-финалите в Париж.

Йоана Илиева
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
19:06, 30.07.2024
Чете се за: 03:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Фехтовачката Йоана Илиева призна, че е разочарована и натъжена след прибирането в България от Олимпийските игри в Париж.

На Терминал 2 на летището Илиева бе видимо емоционална, след като унгарка я спря на 1/8-финалите във френската столица. Преди това българката надигра японка на старта. В крайна сметка, Илиева завърши на десето място в олимпийския си дебют.

„Много дълго време мислих. Разстроена съм – съжалявам. Честно казано през цялото време се опитвах да се съхраня за цялото състезание. Емоцията беше страхотна, олимпийското село, откриването, но какво да ви кажа – състезание като състезание. Колкото по-бързо го осъзнаеш, толкова по-добре за теб. Аз, на фона на другите състезателки, които бяха там, имам твърде малко опит, успях да се поддам – не се поддадох на емоцията, но не успях да я използвам, за да надградя себе си. Много съм тъжна, защото много хора очакваха повече от мен, включително и аз“, разплака се тя пред журналистите.

Фехтовачката разказа повече и за суровата атмосфера във френската столица.

„Ако си французин, атмосферата беше невероятна – викове, знамена, табели, пееше се химнът в почивките. Ако си чужденец, французите освиркваха победителите. Просто бяха безскрупулни и това помогна на французойките да станат първа и втора. Първо място си бях поставила да играя като един голям и успешен спортист и да направя това, което мога – чувствам, че не успях да го направя, защото загубих от момиче, което е с по-нисък ранкинг от мен. Минимум си бях поставила за цел попадане в осмица – вече знаех, че ако взема боя за осмица, щях да играя срещу №1, можех да бия, можех и да падна. Смятам, че бях от по-младите участници за медал – щеше да е страхотно, наистина, но осмицата беше боят, който исках да спечеля за себе си“, допълни тя.

Илиева ще си вземе сега заслужена почивка, за да се събере за следващото състезание, което е през месец ноември.

„Сега има почивка, тъй като първото състезание е ноември месец – искам да ми се отпусне малко главата, защото в последно време ми беше много натоварено. Не знам как ще се събудя сутрин, знаейки, че нямам тренировка. Не знам какво ще правя сега“, завърши с усмивка тя.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кевин Пенев: Бях близо до финал, чувствах се много добре
Кевин Пенев: Бях близо до финал, чувствах се много добре
Около 100 души са евакуирани от селата Кърпелево и Цапарево в община Струмяни
Около 100 души са евакуирани от селата Кърпелево и Цапарево в община Струмяни