НОВИНИ

Йордан Петков: Тези деца са гръбнакът на бъдещия национален отбор

Йордан Петков
Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
13:00, 22.05.2022
Чете се за: 02:57 мин.
Спорт
Слушай новината

Селекционерът на българския национален отбор по футбол до 17 години Йордан Петков вярва, че неговите възпитаници ще изградят гръбнака на мъжкия национален отбор.

Старши треньорът смята, че тимът ни има по-големи шансове да се противопостави на Полша, в сравнение с отборите на Нидерландия и Франция.

"Отборът на Полша е от нашата черга, но показва самочувствие. Това е един подготвен физически и кондиционно отбор. Знаем как да им се противопоставим. Те играят по-различно от останалите отбори в система 3-4-3. Тактически отборът разбра какво ще търсим. Подготвени са, мотивирани са, не се притесняват. Трябва да покажем добра игра и да победим", коментира той в интервю за предаването "Арена спорт".

На върха на атаката се завръща като титуляр Петър Кирев. Роберто Райчев обаче ще отсъства.

"Мачът ще започне Александър Александров. Мисля, че ще се справи - сериозно момче и добър футболист. Има още една промяна, но ще я видите в края на мача", допълни той.

Именно Александър Александров изрази радостта си след дебюта в турнира в интервю за БНТ.

"Чувствам се изключително щастлив, че ми бе дадена възможността да играя срещу Франция. Може да са 30-40 минути, но трябва да дадеш всичко от себе си и да играеш на ниво. За мача с Полша ще търсим победата, защото искаме да пишем история на това Европейско първенство", заяви той.

Момчетата целят първа победа в първенството.

"Самият отбор искаше да премине тези групи. Те искат да постигнат тази победа. Сигурен съм че ще се раздадат докрай. Убеден съм, че ще покажем, че можем да играем добър атакуващ футбол, както показахме с Франция и Холандия. Няма да се притеснят, защото отборът има манталитет на победител", добави треньорът.

Наставникът на "лъвовете" разкри и увереността си, че тези момчета ще бъдат част от мъжкия национален отбор на България.

"В България от футбол и политика разбират всички. Критиците да критикуват мен. Децата да ги аплодират и да им се радват, защото това е гръбнакът на бъдещия мъжки национален отбор на България", каза той.

Възпитаниците му ще изиграят третата си среща от груповата фаза на надпреварата, а мачът ще бъде излъчен по БНТ 3 от 18:00 часа. Студийната програма започва половин час по-рано.

Автор: Росен Станчев

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стойне Манолов: Царско село приключва съществуването си
Стойне Манолов: Царско село приключва съществуването си
Розоберът в Карлово може да бъде прекратен заради ниските изкупни цени
Розоберът в Карлово може да бъде прекратен заради ниските изкупни цени