НОВИНИ

Йосиф Миладинов е спортист №1 на гр. Пловдив

Йосиф Миладинов
Снимка: БОК, Костадин Андонов – Start-Photo
bnt avatar logo
от БНТ
09:59, 17.12.2021
Чете се за: 01:57 мин.
Спорт
Слушай новината

Йосиф Миладинов бе избран за спортист № 1 за гр. Пловдив за 2021 г. Призът му бе връчен от кмета на града Здравко Димитров на церемония в Градската художествена галерия.

За призовата тройка за спортист на града се съревноваваха още Дарина Пашова по спортна аеробика, спечелила две европейски и една световна титла, както и рекордьорът ни по победи за Купа Дейвис по тенис на корт Димитър Кузманов.

"Искам да благодаря на община Пловдив, на всички, които ме подкрепяха и на семейството ми. Беше една страхотна година с много емоции, радост и тъга, но също така беше и много успешна година. Надявам се до следващата Олимпиада следващите две години да са също толкова успешни и безгрешни", заяви пловдивчанинът след награждаването.

На Олимпийските игри в Токио Миладинов завърши на 8-мо място, а на Европейското в Будапеща взе сребърен медал, и златен на Европейското за младежи в Рим.

Четвъртото място остана за Валери Димитров в карате шинкиокушин, който спечели своята 20-а титла от Европейско първенство. Следват лекоатлетката ни Габриела Петрова, джудистът Янислав Герчев, плувкинята Диана Петкова, Антонио Папазов (спортна аеробика) и Петър Михайлович (таекуон-до).

Бяха отличени и три от младите дарования на Пловдив, които бяха поощрени за добрите си изяви. Борислава Иванова (аеробика) бе избрана за най-проспериращ млад състезател, а Гергана Трендафилова (художествена гимнастика) и Пламена Миткова (лека атлетика) допълниха тройката.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Близо половината учители у нас вече са ваксинирани
Близо половината учители у нас вече са ваксинирани
Дядо Коледа се ваксинира в новия пункт за имунизации в София
Дядо Коледа се ваксинира в новия пункт за имунизации в София