НОВИНИ

Йосиф Миладинов: Радвам се, че успях да направя нещо хубаво за България

bnt avatar logo
от Калоян Николов
09:47, 25.05.2021
Чете се за: 01:35 мин.
Водни спортове
йосиф миладинов радвам успях направя нещо хубаво българия
Слушай новината

Националният отбор на България по плуване се завърна от Будапеща, където се проведе европейското първенство.

В унгарската столица българският национал Йосиф Миладинов спечели исторически сребърен медал за страната ни от европейско първенство по плувни спортове в дисциплината 100 метра бътерфлай.

18-годишният Миладинов завърши втори във финала за 50.93 секунди, с което подобри старото си национално върхово постижение от 51.08 секунди.

След кацането си на летище "София", младата ни надежда в плувните спортове сподели амбициите си занапред след историческото си постижение.

"Вече осъзнах какво се случи. Европейското първенство беше прекрасно преживяване за мен, с много положителни емоции. Радвам се, че успях да направя нещо хубаво за България", сподели плувецът ни.

"Надявам се в Токио да се реализирам и да постигна това, за което съм тренирал цяла година. Извън европейците, най-сериозна конкуренция ще са световният рекордьор от САЩ и представителите на Сингапур и ЮАР", коментира европейският вицешампион.

"Предстои ми разговор с моя личен треньор Стефан Георгиев. Ще преценим как да проведем подготовката за олимпиадата. Дано да направим лагер. С националния отбор ще се подготвим стабилно и вярвам, че в Токио ще представим достойно България", заяви още Миладинов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Верижна катастрофа на Околовръстното шосе в Пловдив
Верижна катастрофа на Околовръстното шосе в Пловдив
Започва националното турне на цирк "Балкански"
Започва националното турне на цирк "Балкански"