НОВИНИ

ЮАР надви Кабо Верде с дузпи и оформи полуфиналното каре в турнира за Купата на африканските нации

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:50, 04.02.2024
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
юар надви кабо верде дузпи оформи полуфиналното каре турнира купата африканските нации
Слушай новината

Република Южна Африка стана последният полуфиналист в настоящото издание на турнира за Купата на африканските нации, след като елиминира по драматичен начин състава на Кабо Верде след изпълнение на дузпи.

Мачът се изигра в столицата на Кот д'Ивоар Ямускуро, а след като в редовното време и продълженията двата отбора не си отбелязаха гол, рулетката на дузпите трябваше да определи кой ще продължи напред в надпреварата.

При изстрелите от бялата точка футболистите и на двата тима показаха доста нервност, а в крайна сметка в герой за южноафриканците се превърна техния страж Ронуен Уилямс, който отрази цели четири удара от 11-те метра.

В същото време единствени от неговите съотборници Тебохо Мокоена и Мотоби Мвала бяха точни при своите изпълнения, но в крайна сметка това се оказа напълно достатъчно за "Бафана Бафана" за първото им класиране за полуфиналите в Купата на африканските нации след пауза от повече от четвърт век.

В спор за място на финала селекцията на ЮАР ще спори с тази на Нигерия, а другият претендент за трофея ще бъде излъчен в сблъсъка между Кот д'Ивоар и ДР Конго.

За Кабо Верде пък надпреварата приключва на четвъртфиналите, като за "белите акули" това е втори случай в историята им, в който те достигат до тази фаза. Любопитно е да се отбележи, че в снощния двубой срещу Южна Африка на терена за тима бяха бившите играчи на Левски и Черно море Гари Родригес и Патрик Андраде, като последният беше един от футболистите, които пропуснаха при дузпите.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Задържаха четирима полицаи, взели подкуп при тестване на шофьор за наркотици
Задържаха четирима полицаи, взели подкуп при тестване на шофьор за наркотици
Антоанета Цонева: Не се очакват големи размествания в кабинета след ротацията
Антоанета Цонева: Не се очакват големи размествания в кабинета след ротацията