НОВИНИ

Юго Лорис: Ще остана фен на Тотнъм до края на живота си

години тотнъм вратарят юго лорис преминава лацио
bnt avatar logo
от БНТ
15:28, 01.01.2024
Чете се за: 03:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Вратарят Юго Лорис се сбогува емоционално с феновете на Тотнъм, след като наскоро стана ясно, че след 10-годишна вярна служа в клуба французинът поема към САЩ, където ще облече екипа на ФК Лос Анджелис и ще бъде съотборник с българския национал Филип Кръстев.

Макар че през последните месеци френският страж бе изпаднал в немилост при "шпорите", той все пак бе изпратен подобаващо с аплодисменти от феновете на "Тотнъм Хотспър Стейдиъм" по време на почивката на мача срещу Борнемут, спечелен от лондончани с 3:1.

Лорис от своя страна отдаде значимото на привържениците на Спърс, като изрази своята благодарност за подкрепата от тях през всички тези години.

"Вие правите клуба специален. Затова съм много благодарен на феновете за получената подкрепа по време на моята кариера. Аз съм един от вас. Това е сбогуване, но от играча, а не от човека, защото аз ще остана фен на Тотнъм до края на живота ми", заяви 36-годишният вратар.

За 11 сезона с екипа на Тотнъм Юго Лорис изигра общо 447 мача за тима във всички турнири, като в продължение на 8 години французинът бе и капитан на "шпорите".

Последният му мач за лондончани пък беше през април тази година в среща от Висшата лига срещу Нюкасъл, когато опитният страж беше заменен на почивката. През лятото бъдещето на Лорис беше свързано с трансфер в Лацио, след като той бе оставен извън групата на Тотнъм за предсезонното турне, но в крайна сметка до преминаване в италианския тим така и не се стигна. През настоящата кампания пък Лорис така и не изигра нито един двубой за Спърс, което очаквано доведе и до леко горчивата раздяла между двете страни преди няколко дни.

Вчера по време на кратката церемония на "Тотнъм Хотспър Стейдиъм" Юго Лорис все пак беше отличен за престоя си в Северен Лондон, като му бе връчен специален трофей от посланика на Тотнъм и клубна легенда Ледли Кинг.

"Юго е чудесен лидер, страхотен капитан и истински професионалист", сподели бившият бранител на лондончани.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Новогодишното послание на патриарха призовава за човеколюбие и милост
Новогодишното послание на патриарха призовава за човеколюбие и милост
Намалява опасността от цунами след 7,6 в Япония
Намалява опасността от цунами след 7,6 в Япония