НОВИНИ

Юки Цунода ще продължи да кара за Алфа Таури и през 2023 година

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:02, 23.09.2022
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
юки цунода продължи кара алфа таури 2023 година
Слушай новината

Японският пилот на Алфа Таури във Формула 1 Юки Цунода ще продължи да кара за тима и през следващия сезон, обявиха от отбора вчера вечерта.

По този начин италианският тим сложи край на спекулациите за бъдещето на Цунода, след като в последните седмици все по-усилено се говореше, че той ще загуби мястото си.

Пилотът, който е продукт на академията на Ред Бул дебютира за Алфа Таури през 2021 година, като до момента е записал 38 старта във Формула 1, като най-доброто му постижение е 4-то място от Гран при на Абу Даби през миналия сезон.

През тази година обаче японецът определено се намира далеч от най-доброто си карана, като има само три влизания в точките от началото на кампанията, а последното дойде през май в Испания.

Въпреки това шефът на Алфа Таури Франц Тост заяви, че вярва в качествата на своя пилот и допълни, че той е израснал много през този сезон и е доказал, че заслужава мястото си във Формула 1.

"Юки е много талантлив пилот и се разви много през тази година. Темпото, което показва в последните състезания, ясно очертават кривата, по която се движи нагоре, към върха. Той заслужава място във Формула 1 и аз очаквам още силни състезания в някои от оставащите шест старта. И както винаги казвам, един добър пилот се нуждае поне от три години с пълно участие в състезанията, за да разгърне своя потенциал", сподели Тост.

Съотборник на Юки Цунода и през следващия сезон ще бъде французинът Пиер Гасли, който има подписан договор за 2023 година, макар че е спряган с преминаване в екипа на Алпин.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Възрастна жена загина при пожар в Бургас
Възрастна жена загина при пожар в Бургас
Как да намалим разходите за отопление и електричество?
Как да намалим разходите за отопление и електричество?