НОВИНИ

Юлиан Нагелсман обявява състава на Германия за турнето в САЩ след седмица

Пътуването, което ще се проведе по време на натоварения сезон в европейския клубен футбол, започва на 9 октомври

Юлиан Нагелсман
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
11:12, 30.09.2023
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Новият селекционер на националния отбор на Германия по футбол Юлиан Нагелсман ще обяви състава за пътуването през октомври до САЩ за две контролни срещи през следващата седмица, информираха от местната футболна федерация.

Пътуването, което ще се проведе по време на натоварения сезон в европейския клубен футбол, започва на 9 октомври с контроли срещу САЩ в Хартфорд на 14 октомври и срещу Мексико във Филаделфия три дни по-късно.

Бившият старши треньор на Хофенхайм, РБ Лайпциг и Байерн Мюнхен бе назначен преди седмица за селекционер на Германия до следващото Европейско първенство, на което Германия е домакин през 2024-а.

36-годишният специалист наследи Ханзи Флик, който бе уволнен след две години начело на отбора заради второто поредно отпадане в групова фаза на голямо първенство и записаните само четири победи в последните 17 срещи на тима.

Селектираните от Юлиан Нагелсман футболисти, които той се очаква да обяви на 6 октомври, вероятно ще дадат първи индикации за тактиката и състезателите, които може да избере за Евро 2024, пише агенция ДПА.

Според Нагелсман, турнето в САЩ ще му даде възможност да прекара време с футболистите на старта на ангажиментите си като национален треньор.

Президентът на Байерн Мюнхен Херберт Хайнер подкрепи треньора и заяви пред вестник Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, че вярва във възможностите му да се справи със ситуацията.

"Това е нещото, от което федерацията и германският футбол се нуждаят. Убеден съм Юлиан Нагелсман може да донесе еуфория преди Европейското първенство", каза той.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът на УЕФА благодари на Борислав Михайлов за помощта за пострадалите от наводненията
Президентът на УЕФА благодари на Борислав Михайлов за помощта за пострадалите от наводненията
Владислав Панев: Въглищните централи ще спрат работа далеч преди 2038 г.
Владислав Панев: Въглищните централи ще спрат работа далеч преди 2038 г.