НОВИНИ

Юлия Стаматова ще играе финал в Кайро

Борил Гочев
от Борил Гочев
14:50, 11.09.2021
Чете се за: 01:45 мин.
Спорт
юлия стаматова играе финал кайро
Слушай новината

Българската тенисистка Юлия Стаматова продължи с отличното си представяне на турнира от веригата ITF в египетската столица Кайро, класирайки се за финала на надпреварата с награден фонд 15 хиляди долара.

Стаматова, поставена под №3 в схемата, се наложи в 1/2-финалите с 6:4, 7:6(4) за малко повече от два часа над румънската квалификантка Лавания Танасие.

Мачът започна по-добре за Юлия, която още в самото начало осъществи пробив и поведе с 3:0 гейма. Танасие обаче се съвзе и съумя да изравни резултата при 4:4. Все пак българката продължи да бъде по-настоятелна и след нов пробив в десетата част затвори сета след 6:4.

Вторият сет започна кошмарно за Стаматова, която набързо се оказа изоставаща с 0:5. От този момент нататък българката показа страхотна борбеност и взе следващите шест гейма, за да се доближи само на гейм от победата при 6:5. Румънката все пак вкара сета в тайбрек, в който Юлия поведе с 3-0 и съумя безпроблемно да го затвори след 7-4 точки.

Така, утре Юлия Стаматова ще се опита да вдигне своята трета титла от веригата на ITF и първа от 2019 година насам.

На финала в Кайро, българката ще срещне представителката на домакините Алхюсейн Абдел Азис, която е пета поставена в основната схема.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Младежи от БЧК отбелязаха Световния ден на първата помощ в Благоевград
Младежи от БЧК отбелязаха Световния ден на първата помощ в Благоевград
Франция спаси 126 мигранти във водите на Ламанша
Франция спаси 126 мигранти във водите на Ламанша