НОВИНИ

Юлиян Инджов: Мечтая си през септември да видя разрешителното за строеж

Борил Гочев
от Борил Гочев
16:53, 11.01.2022
Чете се за: 03:52 мин.
Спорт
юлиян инджов мечтая септември видя разрешителното строеж
Слушай новината

Един от собствениците на ЦСКА Юлиян Инджов даде изявление пред медиите минути след края на срещата между представители на "червените", министърът на спорта Радостин Василев и главният архитект на община "София" арх. Здравко Здравков, на която бе обсъждана изграждането на новия стадион на ЦСКА.

След края на разговорите Инджов изказа благодарност към министър Василев, че е вникнал в проблема на клуба и изрази оптимизъм, че спортът в България ще продължи да върви напред.

"Приятно сме изненадани от свършената работа от Министерството на младежта на спорта. Мога да похваля министъра, че намери време и влезе в проблематиката. Не става въпрос само за ЦСКА, а за всички клубове в България. Набелязахме пътна карта, с която да вървим напред и нещата да се случат в близък времеви план. Главният архитект на Столична община ще подготви съответни документи, ще излъчим работна група. Оттам-нататък започват чисто административни процедури, които ще отнемат известно време, но има воля от клуба и министерството за тяхното разрешаване. Мога да кажа, че има доза оптимизъм спортът в България да се положи на една друга основа и той да върви напред. Не можем да прогнозираме срокове. Има воля от всички страни да не се размотаваме. Сроковете са административни процедури, които са разтегливи", заяви Юлиян Инджов.

Единият от собствениците на ЦСКА продължи с уточнението, че стадион "Българска армия" няма да бъде разрушаван, а просто ще бъде реконструиран и разкри какво е неговото мечтано развитие на събитията.

"Не сме си представяли да се построи изцяло нов стадион. Старият стадион ще бъде реконструиран. Обсъждахме достъпа до стадиона. За провеждането на международни срещи се изисква такъв за специални автомобили. Мечтата ми е септември месец да видя разрешителното за строеж на масата", сподели Инджов.

Той говори още и как стои въпросът с дълговете на клуба и добави, че преговорите с Министерството на спорта продължават.

"Уточнихме дълговете. Министерството на спорта приема нашите подобрения до края на 2019 година и началото на 2020-та. Всичко след това не се приема, но ще продължим преговорите. Около 4 милиона лева са признати от Сердика спортни имоти. Тук влизат Българска армия и Панчарево. Работната група ще продължи да работи още една седмица, за да уточни спорните суми. Законът е ясен и не спорим. Направили сме много подобрения, но не можем да ги представим като инвестиция. Общо те възлизат на 6-7 милиона, но те не ни ги признават. Признават ни само 3-4 милиона, които са трайно прикрепени към имота", заяви Юлиян Инджов

Накрая Инджов разкри, че ЦСКА има финансовата готовност да инвестира за две години, когато реконструкцията на "Българска армия" започне.

"Имаме готовност от 2 години за инвестиция в стадиона. Имаме финансов план и ангажимент да построим стадиона. Сигурно ще се прави нова оценка на базите. Такъв е законът - оценките имат срок на действие", завърши Юлиян Инджов.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нощните заведения във Варна няма да затварят засега
Нощните заведения във Варна няма да затварят засега
Стефан Янев е с отрицателен PCR тест, но се е самоизолирал
Стефан Янев е с отрицателен PCR тест, но се е самоизолирал