НОВИНИ

Юнайтед отново превзе Париж

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:56, 21.10.2020
Чете се за: 01:02 мин.
Футбол
юнайтед отново превзе париж

Манчестър Юнайтед отново спечели във френската столица, след като надигра с 1:2 финалиста от последното издание на Шампионската Лига, Пари Сен Жармен.

Двата тима изиграха двуостър мач под проливния дъжд на стадион "Парк де Пренс", като домакините владееха през повече време топката, но футболистите на Солскяер използваха всеки един удобен момент да застрашат вратата на Кейлор Навас.

В 20-та минута Данило повали Антони Марсиал в наказателното поле и "червените дяволи" получиха право да изпълнят дузпа. Щатният изпълнител Бруно Фернандеш, който беше и капитан в снощния мач, се нагърби с изпълнението и реализира за 1:0.

Домакините от ПСЖ, очаквано потърсиха връщането на гола, но усилията им не се увенчаха с успех до края на първата част.

Силното начало на втората част все пак доведе до очаквания резултат в 55-та минута, когато парижани получиха право да изпълнят ъглов удар. Неймар центрира отляво на вратата на Де Хея, а в наказателното поле топката срещна главата на Антони Марсиал и влетя в мрежата на гостите за 1:1.

В следващите минути и двата тима се втурнаха в търсене на втори гол, но той така и не идваше, като заслуга за това имаше и брилянтният Давид Де Хея, който на няколко пъти отчая Килиан Мбапе.

Така се стигна до 87-та минута, когато отново Маркъс Рашфорд донесе радост на Юнайтед насред Париж. Бързоногият футболист отбеляза от границата на наказателното поле с чудесен диагонален изстрел, който не остави шансове на Кейлор Навас.

По този начин "червените дяволи" ознаменуваха завръщането си в Шампионската Лига с победа и поведоха в група "H", заедно с тима на РБ Лайпциг.

Момчетата на Юлиан Нагелсман записаха успех с 2:0 над дебютанта в турнира Истанбул Башакшехир и по този начин затвърдиха доброто си начало на сезона. Победата беше осигурена между 16-та и 20-та минута, като на два пъти точен беше Анхелиньо за тима от Лайпциг.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Румен Радев е дал отрицателен тест за COVID-19 и след пристигането си от Естония
Румен Радев е дал отрицателен тест за COVID-19 и след пристигането си от Естония
840 туроператори и агенти са подали заявление за финансова помощ
840 туроператори и агенти са подали заявление за финансова помощ