НОВИНИ

Юнайтед ще трябва да плати 10 милиона паунда на ПСЖ, ако иска Почетино

Борил Гочев
от Борил Гочев
16:07, 23.11.2021
Чете се за: 01:45 мин.
Спорт
юнайтед плати милиона паунда псж иска почетино
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Манчестър Юнайтед ще трябва да плати компенсация в размер на 10 милиона паунда на френския ПСЖ, ако иска да привлече за свой нов наставник аржентинския специалист Маурисио Почетино.

Според британския "Мирър" "червените дяволи" са избрали именно 49-годишния треньор за наследник на Оле Гунар Солскяер, който бе уволнен миналата неделя. В момента начело на тима е временно Майкъл Карик.

Източниците твърдят още, че представители на Маурисио Почетино вече са разговаряли с клуба от "Олд Трафорд" относно евентуалното завръщане на аржентинеца в Англия.

Поч работи във Висшата лига между 2013 и 2019 година, водейки отборите на Саутхямптън и Тотнъм, а от началото на тази година пое френския ПСЖ.

Бившият футболист има договор с френския клуб до лятото на 2023 година, което задължава Юнайтед да плати компенсация на парижани, ако има желание да доведе аржентинеца на "Олд Трафорд".

От ПСЖ изглежда вече дори обмислят да приемат подобен развой на събитията, тъй като днес се появиха информации, че клуба са се свързали със Зинедин Зидан. Според медиите французинът има интерес към работата на "Парк Де Пренс", което от своя страна би улеснило преминаването на Почетино в Манчестър Юнайтед.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Левски отнесе нова глова заради феновете си
Левски отнесе нова глова заради феновете си
Радев и Заев: България и РСМ са заедно в скръбта си
Радев и Заев: България и РСМ са заедно в скръбта си