НОВИНИ

Юнайтед удържа Астън Вила, за да се изравни на върха на Висшата Лига

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:53, 02.01.2021
Чете се за: 01:02 мин.
Футбол

С този успех "червените дяволи" се изравниха на върха в подреждането с Ливърпул, като и двата тима вече имат по 33 точки, като по-добрата голова разлика на "мърсисайдци"им дава предимство.

Срещата на "Олд Трафорд" предложи много интересни моменти, а драмата около крайния изход продължи до последните секунди на срещата.

Домакините започнаха по-активно срещата и в началните минути имаха няколко нелоши възможности чрез Бруно Фернандеш, Антони Марсиал и Хари Магуайър.

Бирмингамци отговориха с изстрел на Джон Макгин, който обаче беше отразен от Давид Де Хея.

Последва нова порция шансове за "червените", но при тях не сполучиха отново Бруно Фернандеш и Фред.

Все пак усилията на играчите на Оле Гунар Солскяер се увенчаха с успех в 40-та минута, когато Аарън Уан-Бисака центрира в наказателното поле, а там на правилното място беше застанал Антони Марсиал, за да отбележи с глава.

След почивката обаче гостите вдигнаха рязко темпото и на няколко пъти бяха на косъм от изравняването. Първо Де Хея отрази изумително изстрел на Оли Уоткинс, а по-късно и Анвар Ел Гази стреля неточно.

В 58-та минута обаче логичното се случи и "виланите" възстановиха паритета. Джак Грийлиш изпълни бързо фаул, след който последва центриране към непокрития Бертранд Траоре, който не сбърка за 1:1.

Радостта на гостите обаче трая твърде кратко, след като само три минути по-късно реферът видя маркира срещу Пол Погба в наказателното поле. Ситуацията бе преразгледана и със системата ВАР, но дузпта остана.

Щатният изпълнител Бруно Фернандеш застана зад бялата точка и беше точен за 2:1.

В заключителните минути на срещата Астън Вила бяха много близо до това за втори път да изравнят резултата, но Давид Де Хея беше блестящ и запази трите точки за своя тим.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Атланта записа четвърти успех, Финикс също с успех
Атланта записа четвърти успех, Финикс също с успех
Нови правила при паркирането в София от 4 януари
Нови правила при паркирането в София от 4 януари