НОВИНИ

Юрген Клоп: Ливърпул няма да спре да се развива с моето напускане

"Разбира се, че ми се искаше да се разделя по друг начин с Ливърпул. Пет или шест точки повече още щяха да ни държат в борбата за титлата", призна немският специалист, който ще си тръгне от "Анфилд" в края на настоящата кампания

юрген клоп случи беше пълна лудост неща възможни
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
13:34, 05.05.2024
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп е убеден, че клубът ще продължи да се развива дори и след неговото напускане.

Припомняме ви, че през януари германският специалист сензационно обяви, че след края на настоящата кампания ще си тръгне от "Анфилд", като тогава той заяви, че "няма енергия".

"Разбира се, че ми се искаше да се разделя по друг начин с Ливърпул. Пет или шест точки повече още щяха да ни държат в борбата за титлата. Но ако сравните сегашната ситуация с тази, когато дойдох преди девет години, ще видите коренна разлика. В момента имаме Ливърпул 2.0, който няма да спре да се развива с моето напускане. Може би просто ще започне нов проект. Съставът е достатъчно добър", коментира Клоп.

За осем сезона и половина като наставник на Ливърпул 56-годишният треньор изведе тима до осем трофея, включително до тези във Висшата лига, ФА Къп, Шампионската лига, Суперкупата на Европа, световното клубно първенство и други.

Надеждите на всички привърженици на "мърсисайдци" бяха, че и настоящата кампания ще завърши подобаващо за техните любимци, които през февруари завоюваха Купата на Лигата. Изглежда обаче, че това ще остане единственият триумф за "червените", тъй като отборът вече отпадна от другите турнирни надпревари, а три кръга преди края на първенството изостава на осем точки от първото място.

"Сигурен съм, че ако сега не бях взел това решение, следващата година щеше да бъде много коварна. За такава работа човек трябва да бъде пълен с енергия. Да си на 80 процента не е достатъчно. Това е истината. Работата е 24/7. Да, има по-важни неща в живота, но ако теб те е грижа, тогава работиш 24/7. Аз правя това вече достатъчно дълго време и съм наясно, че не мога да продължа така и да не отговарям на стандартите, които има клуб като Ливърпул", сподели Юрген Клоп.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Доброволци раздадоха над 1 тон великденски пакети на нуждаещи се в Бургас
Доброволци раздадоха над 1 тон великденски пакети на нуждаещи се в Бургас
Крис Йорданов спечели два златни медала от турнир по скокове във вода в Норвегия
Крис Йорданов спечели два златни медала от турнир по скокове във вода в Норвегия