НОВИНИ

Юрген Клоп: Отне ми един ден, за да забравя за провала за куадрупъла

юрген клоп отне един ден забравя провала куадрупъла
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
15:53, 29.07.2022
Чете се за: 04:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че му е отнело един ден, за да забрави провала на "мърсисайдци" в опита им да спечелят куадрупъл миналия сезон.

Тимът от "Анфийлд" бе много близо до върховната си цел, но остана на точка зад шампиона Манчестър Сити в борбата за титлата в английската Висшата лига в последния ден от кампанията, а след това отстъпи на Реал Мадрид с 0:1 във финала на Шампионската лига. Преди това "червените" триумфираха с Купата на Лигата и ФА Къп.

Въпреки провала, германският специалист не тъгувал дълго, като 24 часа по-късно погледите му вече са били насочени към предстоящия нов футболен сезон.

В събота, 30 юли, Клоп и компания могат да вземат частичен реванш срещу Сити в двубоя за Къмюнити Шийлд на "Кинг Пауър Стейдиъм" в Лестър.

"Отне ми един ден и след това беше парадът в Ливърпул и бях окей с всичко. Знаехме, очевидно, че бяхме близо. Когато нямаш късмет в някои моменти, се случват такива неща. Това е спортът и ние приемаме правилата. Една точка повече е достатъчна след 38 кръга, и един гол повече е достатъчен във футболен мач. Приемаме и това, така че не ми отне дълго време", започна Клоп.

Мениджърът на Ливърпул е категоричен, че отборът му трябва да повтори добрите игри, постоянството си и борбата за успех и през предстоящата кампания.

"Какво беше моето заключение за миналия сезон? Не мисля, че има много смисъл да разсъждавам по този начин. Играхме на невероятно високо ниво, бяхме постоянни, играхме добър футбол – не винаги, но много често. Борихме се усилено. Това са всички неща, които трябва да направим отново", добави той.

Нападателят Садио Мане напусна Ливърпул, за да се присъедини към Байерн Мюнхен след края на сезона след шест успешни сезона на "Анфийлд", в които спечели Висшата лига и Шампионската лига, отбелязвайки 120 гола в 269 мача.

Загубата на сенегалеца е голям удар за "червените“, но Клоп запълни тази празнина с привличането на уругвайския нападател Дарвин Нунес от Бенфика, и мениджърът очаква Ливърпул да направи гладък преход към новата ера.

"Разбира се, че имахме лека промяна в нашия отбор. Загубихме Садио, който беше титуляр в продължение на шест години. Но винаги е така. Не можем да бъдем завинаги заедно. Трябва да направим промени и когато Садио дойде при нас и каза, че иска ново предизвикателство, защото беше достатъчно рано (в края на сезона), ние приехме това. Така че разполагахме с време да се подготвим за тази ситуация и точно това и направихме. И сега трябва отново да намерим колективния дух. Това е също напълно нормално“, завърши Юрген Клоп.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:

Instagram: https://go.bnt.bg/instagram

Facebook: https://go.bnt.bg/facebook

LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin

TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рашков: Депутат от ГЕРБ с COVID-19 е участвал в масови мероприятия, прокуратурата го игнорира
Рашков: Депутат от ГЕРБ с COVID-19 е участвал в масови мероприятия, прокуратурата го игнорира
Биляна Дудова след победата над Тайбе Юсеин: Беше важно, защото се класирах за световното
Биляна Дудова след победата над Тайбе Юсеин: Беше важно, защото се класирах за световното