НОВИНИ

Юрген Клоп присъства на прощална вечер с фенове на Ливърпул

Бившият мениджър на Ливърпул отправи няколко закачки към съперниците от Висшата лига.

юрген клоп арсенал заслужаваше точки
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
11:33, 29.05.2024
Чете се за: 03:52 мин.
Спорт

Бившият мениджър на Ливърпул Юрген Клоп използва прощалната си поява пред феновете на тима, за да отправи няколко закачки към съперниците от Висшата лига Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед и Челси.

Клоп присъства на сесия с въпроси и отговори в зала "M&S Bank Arena" в Ливърпул и говори свободно, макар и разкривайки, че му е даден списък с теми, класифицирани като забранени – пред публика от 10 000 души.

Въпреки това, той бе попитан от комика Джон Бишъп, който бе водещ на събитието, за перспективата Ливърпул да получи още две титли от Висшата лига, ако Манчестър Сити бъде лишен от отличията, ако някое от 115-те обвинения за финансови нередности бъде доказано.

"Ако организирате парад и аз ще се включа. Не ме интересува колко време ще отнеме", отговори бившият мениджър на мърсисайдци.

Германецът беше попитан и за подкрепата, която е получил от собствениците на клуба заради впечатленията на феновете, че американците не дават достатъчно финансова подкрепа на мениджъра.

"Собствениците правят това, което правят собствениците. Изненада! Те искат да спечелят пари. Съжалявам, че ви го казвам. Не е като да печелят пари всеки ден - те инвестират в нещо и така върви целият свят. Трябва да сме наистина щастливи, че имаме тях, а не като тези, които купиха лондонски клубове. Нямаше да оцелея и година с тях в Ливърпул. Най-накрая Челси играе футбол, с който всички си мислят, че лондончани може да се върнат, а след това те уволняват мениджъра. Собствениците се чувстват отговорни за клуба. Дали са най-добрите в света? Не знам, не мога да кажа. Но те работиха много здраво. Чувствах се подкрепен", коментира Юрген Клоп.

"Ако целият свят загуби доверие и вяра в играча, мениджърът трябва да стои зад него. Не мога просто да приема, че "той е безполезен", както между другото направиха други клубове – купиха футболист за 80 милиона британски лири (визирайки покупката на Джейдън Санчо от Манчестър Юнайтед) и след това го изпратиха под наем", каза още Клоп на въпрос за стила си на управление.

Клоп потвърди, че е говорил с новия мениджър на Ливърпул Арне Слот, но не вярва, че нидерландецът ще се нуждае от повече съвети.

"Беше наистина приятен разговор. Говорих с почти всички от новия ръководен екип. Той е наистина добър мениджър. Арне има моя номер и може да ми се обади, но не мисля, че е необходимо. Има наистина добра база за следващия мениджър. Вече помогнахме на новия мениджър, като не спечелихме всичко", продължи с шеговитите изказвания германският специалист.

Юрген Клоп беше трогнат до сълзи, когато публиката започна да скандира "Много се радвам, че Юрген е червен", преди да се сбогува за последен път.

Той ще продължи да бъде посланик на фондацията на Ливърпул и всички приходи от вечерта ще отидат за благотворителната дейност на клуба в полза на различни проекти.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ерик Ламела се сбогува със Севиля
Ерик Ламела се сбогува със Севиля
Главчев: Карловските села ще получат "възможните средства" в най-кратък срок
Главчев: Карловските села ще получат "възможните средства" в най-кратък срок