НОВИНИ

Юрген Клоп призова за регулации заради потока от пари от Саудитска Арабия

Борил Гочев
от Борил Гочев
18:00, 18.08.2023
Чете се за: 03:17 мин.
Спорт
клоп реал специален отбор насладим мач
Слушай новината

Наставникът на Ливърпул Юрген Клоп разкри каква според него е причината през това лято в клуба да се провалят в опитите си да привлекат всички желани футболисти, като последните примери са от изминалата седмица, в която 19-кратните шампиони на Англия бяха свързвани с Мойсес Кайседо и Ромео Лавия, но в крайна сметка и двамата преминаха в Челси.

В интервю немският специалист заяви, че на "мърсисайдци" към този момент им е просто "трудно да поддържат темпото" на своите конкуренти на трансферния пазар.

"Всичко вече е далеч по-трудно. Промениха се много неща от миналата година, която така или иначе беше различна от традиционното. Някои клубове намират начин (да правят тези трансфери) и никой не разбира на 100% как това се случва. Просто в момента то се случва. Ние сме нормален клуб и ни е трудно да поддържаме темпото им. Не виня никого, просто такава е реалността", заяви Клоп.

Мениджърът на Ливърпул коментира още и увеличаващото се влияние на Саудитска Арабия върху пазара за купуване на нови играчи.

"Саудитска Арабия изобщо не улесни нещата. Нашият трансферен прозорец завършва на 31 август, а при тях той продължава по-дълго. Това означава, че могат да пращат още по-големи оферти за футболисти, които са недоволни от нещо", сподели опитният специалист.

"Никъде не е гравиран закон, че хората трябва да гледат само Висшата лига, Ла Лига или Бундеслигата. Напълно окей съм с това, че и други първенства искат да набират популярност. Нямаме право да казваме, че това е нередно. Китай го опита, САЩ го опитва, така че всичко е наред. Този безкраен поток от пари (от Саудитска Арабия) обаче създава проблем. Ще бъда щастлив, ако се намери решение с регулиране", продължи още той.

Накрая наставникът на отбора от "Анфилд" говори и за предстоящия двубой срещу Борнемут от втория кръг на Висшата лига.

"Не е изненадващо, че Борнемут назначи точно него. Той има нестандартен подход. Навремето обичах фразата 'организиран хаос', но не съм сигурен дали на него му допада. Знам, че пресират добре и имат афинитет към офанзивния футбол. Ако ги оставим да играят, те ще играят", завърши Юрген Клоп.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Близо 100 ученици се включиха в традиционното състезание по изкачване на стълбите към връх Шипка
Близо 100 ученици се включиха в традиционното състезание по изкачване на стълбите към връх Шипка
Полагат нов тип настилка в София с цел да намалеят катастрофите
Полагат нов тип настилка в София с цел да намалеят катастрофите