НОВИНИ

Юрген Клоп: Във футбола е като в живота - понякога трябва да получиш звучен шамар, за да разбереш защо правиш това, което правиш

Мениджърът на Ливърпул коментира двубоя с Аталанта, предстоящия мач с Кристъл Палас и наследството, което оставя на Мърсисайд.

юрген клоп арсенал заслужаваше точки
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
15:13, 13.04.2024
Чете се за: 03:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Мениджърът Юрген Клоп заяви, че не се притеснява за наследството, което остава в Ливърпул, но добави, че иска да даде на феновете подобаващ финал на сезона.

Германецът си тръгва от "Анфийлд" в края на май месец, а тимът води люта битка с Арсенал и шампиона Манчестър Сити за титлата във Висшата лига. "Червените" вече спечелиха Купата на Лигата, но отпаднаха от турнира за Купата на Англия и са на път да се сбогуват и с Лига Европа след домакинско поражение с 0:3 от Аталанта в първия мач от четвъртфиналите.

В неделя Ливърпул ще се опита да се върне на победния път с победа над Кристъл Палас.

"Аз изкарах достатъчно партита и паради в Ливърпул, но ми се иска да дам още една възможност на хората да отпразнуват нещо. Щастлив съм, че все още сме в битката за титлата. Искам да направя така, че ние ще се борим за трофея до самия край. Във футбола е като в живота - понякога трябва да получиш звучен шамар, за да разбереш защо правиш това, което правиш. Ние ще използваме този шамар", заяви Клоп, визирайки поражението с 0:3 от Аталанта.

"Не ме интересува как ще се отрази това на моето наследство. Не смятам, че нещо такова ще ме прави велик мениджър. Никога не съм се смятал за такъв и съм изненадан, че хората ме смятат за такъв", добави мениджърът на Ливърпул.

"Важното за мен е хората в Ливърпул да бъдат щастливи. Не искам на надгробния ми камък да пише: "Тук почива един от най-великите мениджъри на света", защото това ще бъде лъжа. Искам да бъда запомнен като някой, който е помогнал на хората в техния живот", обясни 56-годишният специалист.

"За първи път през живота ми нямам никаква идея какво ще правя, но исках точно това. Може би ще трябва да се науча да готвя и да посещавам уроци по танци. За момента мога да правя единствено чай. По време на ковида се научих да правя и бъркани яйца, но вече забравих как става. Аз израснах в семейство с две сестри. Знаех къде се намира кухнята ни, само защото от там миришеше на храна. Честно казано в нормалния живот съм почти напълно безполезен", обясни германецът.

Той каза, че на раздяла с Ливърпул на "Анфийлд" със сигурност ще звучи някоя песен на Бийтълс, но той лично се надява да чуе и някое парче на любимата си банда - Die Toten Hosen, което в превод означава "Умрелите гащи".

"Техният вокалист Кампино ми е много добър приятел и е най-големия фен на Ливърпул на света. Той пее на немски, така че хората изобщо няма да разберат за какво става дума", завърши Клоп.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Василис Борбокис: ПАОК има най-добрите крила в Гърция
Василис Борбокис: ПАОК има най-добрите крила в Гърция
Йоан Шамов четвърти с международна щафета на световното клубно за деца по биатлон
Йоан Шамов четвърти с международна щафета на световното клубно за деца по биатлон