НОВИНИ

Юсуф Язъджъ сложи край на невероятна серия на Милан

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:25, 06.11.2020
Чете се за: 00:51 мин.
Футбол
юсуф язъджъ сложи невероятна серия милан

Турският атакуващ полузащитник на Лил реализира хеттрик за победата на неговия тим с 3:0 срещу "росонерите" в мач от турнира Лига Европа.

На своя Сан Сиро Милан допусна първо поражение от 24 мача насам във всички турнири, с което бе сложен край на тази изключителна серия на Златан Ибрахимович и компания. За последно те загубиха, отново у дома на 8 март, когато бяха надиграни с 1:2 от Дженоа.

Донарума направи добро спасяване след пробив на Джонатан Дейвид в 21-та минута, но от последвалия корнер Язъджъ бе повален в наказателното поле след единоборство с Алесио Романьоли и сам реализира отсъдената дузпа.

Отсъждането на главния рефер обаче остави сериозни съмнения, тъй като на повторенията изглеждаше, че Романьоли не избутва турския футболист, въпреки че ръцете му бяха на върху гърба на Язъджъ.

Златан Ибрахимович имаше един-единствен шанс да отбележи, като той дойде малко преди почивката, но негов изстрел от пряк свободен удар бе париран от Майк Майнан.

Лил удвои аванса си десетина минути след паузата, когато изстрел на Язъджъ от 25 метра не бе преценен от Донарума и влетя в мрежата му.

Само три минути по-късно, Язъджъ оформи хеттрика си след асистенция на Дейвид, с което фиксира и крайния резултат в двубоя.

Лил се изкачи на първо място в група Н със седем точки, на една пред Милан, В другия двубой от групата Селтик бе надигран в къщи от Спарта Прага с 1:4, с което чехите записаха първи три точки, а „детелините“ са вече на последно място със само един пункт.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мъж загина при челен сблъсък между кола и тир на пътя Казанлък - Стара Загора
Мъж загина при челен сблъсък между кола и тир на пътя Казанлък - Стара Загора
БСП ще сезират Конституционния съд за законността на трите бюджета
БСП ще сезират Конституционния съд за законността на трите бюджета