НОВИНИ

Юве вдигна Суперкупата, Роналдо постави световен рекорд

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:19, 21.01.2021
Чете се за: 00:58 мин.
Футбол
юве вдигна суперкупата роналдо постави световен рекорд

"Бианконерите" спечелиха срещата, играна на стадион "Реджо Емилия", с 2:0, а двата гола за успеха отбелязаха Кристиано Роналдо и Алваро Мората.

Със своето попадение пък португалецът счупи поредния рекорд в своята кариера и вече CR7 е най-резултатният футболист в историята на спорта. Бившият състезател на Спортинг (Лисабон), Манчестър Юнайтед и Реал Мадрид вече има на своята сметка 760 попадения на клубно и национално ниво. По този начин Роналдо задмина легeндата Йозеф Бицан, който официално има 759 гола на своята сметка.

Иначе първото полувреме на финала премина при поделено надмощие, като и двата тима имаха своите шансове, но до гол така и не се стигна.

След почивката "Старата Госпожа" започна по-активно и на няколко пъти беше много близо до гола. Кристиано Роналдо по традиция беше замесен във всичко по-интересно пред вратата на Наполи и в 64-та минута се възползва по чудесен начин от разбъркване в наказателното поле на небесносините, за да открие резултата.

Съставът на Наполи получи страхотна възможност да изравни резултата в 80-та минута, когато Хуан Куадрадо изрита Дрис Мертенс в опита си да изчисти топката и съдията закономерно отсъди дузпа след преглед със системата ВАР.

Лоренцо Инсиние се нагърби с отговорността да изпълни наказателния удар, но за негово съжаление ударът му премина в страни от целта.

Неаполитанци продължиха да търсят гола, но това им изигра лоша шега в 92-та минута, когато Ювентус организира контраатака, завършена от Алваро Мората за крайното 2:0

По този начин "бианконерите" вдигнаха 9-та си Суперкупа на Италия и взеха частичен реванш за поражението от Наполи във финала за Купата на Италия в предишния сезон.

Трофеят също така е първи в кариерата на 41-годишния Андреа Пирло като треньор.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Приеха на второ четене Закона за българския жестов език
Приеха на второ четене Закона за българския жестов език
"Топлофикация - Перник": Не е спирано парното в града
"Топлофикация - Перник": Не е спирано парното в града