НОВИНИ

Ювентус и Брюж потеглиха с успехи в Шампионската Лига

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:26, 21.10.2020
Чете се за: 00:57 мин.
Футбол
ювентус брюж потеглиха успехи шампионската лига

"Бианконерите" без Кристиано Роналдо спечелиха с 2:0 при гостуването си на Динамо Киев, докато Брюж спечели драматично в края при гостуването си на Зенит в Санкт Петебург.

На стадиона в Киев, Андреа Пирло започна без Паоло Дибала, но въпреки това италианския тим беше по-активният през цялото време и заслужено стигна до трите точки.

Големият герой за "Старата госпожа" се казваше Алваро Мората, който отбеляза и двете попадения, като по този начин се разписа във втори пореден мач след този срещу Кротоне в събота.

През първата част гостите от Италия трудно стигаха до опасности пред вратата на Динамо Киев, като единствено Кулушевски отправи опасен изстрел с пета, отразен от Бущан.

Все пак Ювентус стигна до гол, скоро след подновяването на играта. Отново Кулушевски беше замесен в ситуацията, като негов удар беше отразен отново от Бущан, но при добавката Алваро Мората беше безкомпромисен от близка дистанция, за да даде аванс на своя тим.

Втория гол за гостите дойде чак в 84-та минута, когато Хуан Куадрадо достави прекрасно центриране отдясно, а Мората изпревари защитник в бяло и с глава прониза вратата на Динамо Киев за 2:0.

В другия ранен мач от вчера Брюж стигна до изненадваща победа като гост срещу Зенит след гол в заключителните секунди на мача.

След нулево първо полувреме, гостите от Белгия излязоха напред след гол на Емануел Денис в 63-та минута, но само единадесет по-късно домакините изравниха, след автогол на Итън Хорват.

Драматичната победа за белгийците донесе Шарл де Кетеларе, който отбеляза в последните секунди от добавеното време на мача, за да донесе трите точки за своя тим.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мерките се променят: Какви нови правила срещу COVID-19 влизат в сила у нас
Мерките се променят: Какви нови правила срещу COVID-19 влизат в сила у нас
След репортажа по БНТ: Прокуратурата разследва случая с простреляно бездомно куче
След репортажа по БНТ: Прокуратурата разследва случая с простреляно бездомно куче