НОВИНИ

Ювентус и Наполи не успяха да се победят

Наполи
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
23:42, 06.01.2022
Чете се за: 01:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборите на Наполи и Ювентус не успяха да се победят в мача от 20-ия кръг на италианското футболно първенство. Двата тима завършиха 1:1 в двубоя, който се състоя в Торино.

Гостите бяха без своя треньор Лучано Спалети, който даде положителен тест за COVID-19 по-рано през седмицата, затова беше заместен от своя помощник на пейката.

Част от играчите липсваха по същата причина, като тимът събра 13 здрави футболисти, които да изиграят мача. В определен момент дори имаше опасност срещата да не се състои, но в крайна сметка двата тима зарадваха феновете със сблъсък помежду си.

Отборът на Наполи поведе в средата на първото полувреме. Дрис Мертенс успя с премерен диагонален удар да стреля точно и да преодолее Войчех Шченсни за 1:0.

Малко след подновяването на играта Ювентус изравни за 1:1. Федерико Киеза стреля от границата на наказателното поле, топката леко рикошира в защитник, но все пак влетя в мрежата на Давид Оспина.

След равенството Наполи е на 3-ото място във временното класиране с 40 точки, докато Ювентус е с 5 по-малко на 5-ата позиция. Лидер в Серия А е Интер с 46, който е и с мач по-малко.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Облачно време, температурите ще се понижат
Облачно време, температурите ще се понижат
Няколко православни страни отбелязват Бъдни вечер по стар стил
Няколко православни страни отбелязват Бъдни вечер по стар стил