НОВИНИ

Ювентус изравни антирекорд от сезон 1984/85

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:20, 17.12.2020
Чете се за: 00:37 мин.
Футбол
ювентус изравни антирекорд сезон 1984

"Бианконерите" завършиха наравно 1:1 у дома срещу Аталанта, в мач от 12-ия кръг на италианската Серия "А" и останаха трети в класирането.

Така Старата госпожа записа шестото си равенство от началото на кампанията, като подобни резултати в първите 12 кръга тимът имаше за последно през сезон 1984/1985 година, когато завършва едва шести в крайното класиране.

И двата състава пропиляха куп възможности да стигнат до победата, но най-сериозната от тях пропусна Кристиано Роналдо. Португалецът можеше да се превърне в герой в 61-та минута, но пропусна да отбележи от дузпа, която бе спасена от стража на Аталанта Пиерлуиджи Голини.

Ювентус бе повел в резултата в 29-та минута с гол на Федерико Киеза, след като италианският национал получи топката на границата на назателното поле и с много хубав удар в горния десен ъгъл матира Голини и бранителите пред него.

Аталанта обаче изравни в 57-та минута, когато бомбен удар на Ремо Фройлер се отби в напречната греда на вратата на Шчезни и влетя в нея.

В заключителния половин час след пропуска на Роналдо, невероятни спасявания на Голини и Шчезни не позволиха резултатът да бъде променен.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ваксинацията в ЕС срещу COVID-19 започва на 27 декември
Ваксинацията в ЕС срещу COVID-19 започва на 27 декември
Съдът на ЕС: Унгария е нарушила закона за предоставянето на убежище
Съдът на ЕС: Унгария е нарушила закона за предоставянето на убежище