НОВИНИ

Ювентус на Тиаго Мота започна сезона с класически успех

Възпитаниците на треньора Тиаго Мота се наложиха с 3:0 у дома над новака Комо.

Станко Димов
от Станко Димов
23:40, 19.08.2024
Чете се за: 01:47 мин.
Спорт
Мбангула Ювентус
Снимка: X / Juventus
Слушай новината

Отборът на Ювентус започна новия сезон в италианската Серия „А“ с победа. Възпитаниците на треньора Тиаго Мота се наложиха с 3:0 у дома над новака Комо. Две от попаденията „бианконерите“ реализираха преди почивката.

Головата сметка за Юве за сезона откри младият белгиец Мбангула, който бе точен в 23-ата минута след прецизен удар от около 20 метра, с който не остави шанс за реакция на ветерана Пепе Рейна.

Второто попадение домакините реализираха в последната минута на първата част, когато Тимъти Уеа се разписа с мощен удар с левия край, възползвайки се от остро центриране по земя на новия №10 в Юве - Ялдъз. Малко преди попадението американският национал получи контузия и беше заменен още на почивката от Савона.

През втората част Юве вкара трети гол чрез Влахович, който обаче беше отменен от системата за видеоарбитраж. Сръбският национал на два пъти стреля в гредите и въпреки всичките положения не успя да се разпише.

Десетина минути преди края на терена се появи най-скъпото лятно попадение на домакините Дъглас Луис, който не успя да впечатли с изявите си. В последната минутка на срещата се разписа Камбиазо, който с хубав удар с левия крак оформи класическия резултат в дебюта на Тиаго Мота начело на торинския гранд.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Путин: Русия и Азербайджан ще произвеждат съвместно петролни танкери
Путин: Русия и Азербайджан ще произвеждат съвместно петролни танкери