НОВИНИ

Ювентус обърна Рома в голов спектакъл на "Олимпико"

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
20:36, 09.01.2022
Чете се за: 02:55 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Ювентус обърна Рома от 1:3 до 4:3, за да се поздрави с крайния успех в мача от 21-ия кръг на Серия "А". Изключително интригуващият двубой се проведе на "Олимпико" в Рим, а освен попаденията, феновете станаха свидетели на червен картон и пропиляна дузпа.

Римските "вълци" откриха резултата в 11-ата минута след изпълнение на ъглов удар. Жордан Верету центрира във вратарското поле на "бианконерите", където Тами Ейбрахам се извиси над двама противникови бранителя и с глава прати топката в долния ляв ъгъл на вратата, пазена от Войчех Шчесни.

Ювентус възстанови равенството седем минути по-късно чрез Пауло Дибала, който с фалцов удар от дъгата на наказателното поле се разписа за 1:1.

Съставът на Жозе Моуриньо отново излезе напред в резултата три минути след началото на втората част. Хенрин Мхитариан стреля силно от границата на наказателното поле, а топката рикошира в петата на бранителя Матия Де Шилио и прехвърли Шчесни, за да се озове в мрежата за 2:1.

В 53-ата минута Мануел Пелегрини покачи на 3:1 след брилянтно изпълнение на пряк свободен удар, което прати неспасяемо топката в горния десен ъгъл на вратата на "Старата госпожа".

"Бианконерите" намалиха изоставането си в 70-ата минута. Алваро Мората центрира в наказателното поле на домакините, където Мануел Лукатели бе оставен непокрит и с глава вкара топката в долния десен ъгъл на Руи Патрисио.

Две минути по-късно резервата Деян Кулушевски възстанови паритета за втори път в мача след силен изстрел от воле пред вратарското наказателно поле.

Гостите от Торино направиха пълен обрат в 77-ата минута чрез бранителя Матия Де Шилио, който се възползва от грешка на Крис Смолинг и с премерен удар в близкия ъгъл на Патрисио донесе победата за Ювентус.

В 80-ата минута Матайс Де Лихт игра с ръка в наказателното поле и получи втори жълт картон, а Рома получи правото да изпълни дузпа. С изпълнението на наказателния удар се нагърби голмайстора Пелегрини, който не успя да отбележи.

В класирането Ювентус е 5-и с 38 точки, докато Рома се свлече до осмото място с 32 пункта.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Част от жилищата в опожарения блок в Благоевград вече са годни за обитаване
Част от жилищата в опожарения блок в Благоевград вече са годни за обитаване
Опашки за ваксини в Италия заради новите противоепидемични мерки
Опашки за ваксини в Италия заради новите противоепидемични мерки