НОВИНИ

Ювентус отказа да се предаде и навакса пасив от три гола в дебюта на Монтеро

Отборите на Болоня и Ювентус завършиха наравно 3:3 в зрелищен двубой от предпоследния 37 кръг на италианската Серия „А“.

Станко Димов
от Станко Димов
23:36, 20.05.2024
Чете се за: 03:20 мин.
Спорт
Кенан Ялдъз Ювентус
Снимка: X / Bologna FC 1909
Слушай новината

Отборите на Болоня и Ювентус завършиха наравно 3:3 в зрелищен двубой от предпоследния 37 кръг на италианската Серия „А“. Домакините има за какво да съжаляват, след като водеха в резултата с 3:0 до 76-ата минута, а в крайна сметка им се наложи да треперят до последно, за да не загубят.

Болоня преследваше първа домакинска победа над Ювентус от 1998 г., която можеше да гарантира на тима бронзовите медали в класирането. Равенството на „Ренато Д‘Алара“ означава, че двата тима продължават да имат по равен брой точки – 68 и могат да бъдат изместени от Аталанта, който е с 66 пункта, но и мач по-малко.

Двубоят беше официален дебют за Паоло Монтеро начело на Ювентус. В петък бившият централен защитник наследи Масимилиано Алегри, който беше уволнен часове след триумфа в турнира за Купата на Италия.

Болоня започна ударно срещата и откри резултата още във втората минута чрез централния защитник Рикардо Калафиори. 22-годишният футболист се възползва от разбъркване и груба грешка в отбраната на „старата госпожа“ и с точен удар с левия крак от 10-ина метра даде аванс на домакините.

Само 10 минути по-късно авансът на Болоня набъбна на два гола. Урбански центрира от левия фланг, топката се отби в главата на Кастро и влезе за втори път в мрежата на Юве. До края на полувремето Ювентус не успя да отговори по никакъв начин на вдъхновената игра на домакините.

В началото на втората част кошмарът за „бианконерите“ стана пълен. Калафиори вкара втория си гол в срещата и втори в професионалната си кариера изобщо, завършвайки по безупречен начин бърза контра на своя тим и последвала грешка в сърцето на отбраната на съперника – 3:0.

Четвърт час преди края на срещата треньорът на домакините Тиаго Мота извади от игра героя Калафиори, който заслужено обра овациите на тифозите. Финалните минути на срещата обаче се оказаха катастрофални за Болоня, които пропиляха аванса си с лека ръка. Киеза наказа груба грешка на Лукуми и върна един гол в 76-ата минута. 6 по-късно резервата Милик се разписа от свободен удар и окончателно върна гостите в мача.

Крайното 3:3 оформи друга резерва – Кенан Ялдъз, който се разписа с удар от над 20 метра в 84 минута. В самия край Киеза пропусна отлична възможност да направи обрата пълен, като не успя да се разпише от няколко метра.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Постепенно захлаждане в близките дни
Постепенно захлаждане в близките дни
Златомир Загорчич: Мислим само за Арда, ще се опитаме да завършим седми
Златомир Загорчич: Мислим само за Арда, ще се опитаме да завършим седми