НОВИНИ

Ювентус влезе в Топ 3 в Серия А, побеждавайки Лацио с 3:0

Юве записа шестата си поредна победа и измести римските "орли"от третото място в класирането

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
07:15, 14.11.2022
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
Ювентус - Лацио 3:0
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Отборът на Ювентус победи с 3:0 Лацио и се вмъкна в топ 3 в класирането на Серия А преди зимната пауза. Юве записа шестата си поредна победа и то без допуснат гол преди Мондиал 2022 и измести римските "орли"от третото място в класирането.

С два гола за победата над Лацио се отличи Мойс Кийн в 44-ата и 54-ата минута, а крайното 3:0 оформи Аркадиуш Милик в 90-атаминута.

Старши треньорът на "бианконерите" - Масимилиано Алегри, коментира шансовете на тима да се бори за титлата в Италия, като според него за спечелване на Скудетото ще трябват поне 90 точки през сезона.

 
“Момчетата се справиха добре, особено след толкова труден месец. Мачът не беше лек, затворихме свободните пространства за Лацио и не им дадохме никакви шансове да застрашат вратата ни до последните минути”, заяви специалистът. 

“Паузата идва в добър момент за нас, защото през сезона постоянно сме преследвани от контузии. Когато липсващите играчи се възстановят, ще има достатъчно шансове за всички, защото ще играем на всеки три дни”, оптимист е наставникът на “бианконерите”, добави той.

"Целият отбор се труди здраво, затова допускаме малко голове. Щях да съм ядосан, ако ни бяха вкарали гол накрая. Мойс Кийн? Той е много по-балансиран в момента, старае се, свали 5-6 кг и вече подхожда към мачовете по много по-правилен начин. Наполи наложи невероятно темпо. Не мисля, че Скудетото може да бъде спечелено с по-малко от 90 точки. Преди 6 кръга никой нямаше да повярва, че сега ще сме трети в класирането. Това е крачка напред. Сега трябва да презаредим батериите и да сме готови да продължим през януари”, коментира още Алегри.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Красимир Димитров, Аварийна помощ и превенция към Столичната община: И през нощта 2 екипа търсиха изчезналото дете
Красимир Димитров, Аварийна помощ и превенция към Столичната община: И през нощта 2 екипа търсиха изчезналото дете
Жители на Бузовград излязоха на протест, след като пиян и дрогиран шофьор блъсна дете
Жители на Бузовград излязоха на протест, след като пиян и дрогиран шофьор блъсна дете