НОВИНИ

За историята: Леброн и Брони Джеймс заедно в игра за Лейкърс (ВИДЕО)

Двамата се превърнаха в първите баща и син, които играят рамо до рамо в НБА

bnt avatar logo
от Веселин Михайлов
09:05, 07.10.2024
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
историята леброн брони джеймс заедно игра лейкърс
Снимка: БТА
Слушай новината

На исторически момент станаха свидетели феновете в НБА, а под светлините на прожекторите отново попадна Леброн Джеймс. Краля и Лос Анджелис Лейкърс претърпяха поражение от Финикс Сънс след 114:118 в предсезонен мач, изигран в „Акришър Арена, Палм Дезърт, но загубата остана на заден план. Причината е свързана както с Леброн, така и с един от неговите наследници– Брони Джеймс. Двамата се превърнаха в първите баща и син, които играят заедно в най-силното първенство на света, макар и в среща преди сезона.

За Джеймс това бе първи двубой в предсезонната подготовка на „езерняците“, докато Брони се появи в началото на втората част, а мачът се оказа още по-специален за него, тъй като това бе денят, в който навърши 20 години. И докато неговият син показа, че все още има проблеми с адаптацията, Краля преподаваше през първото полувреме „слънцата“.

Както е известно, мечтата на Леброн отдавна бе да играе рамо до рамо с големия си син отвъд океана, а нейното осъществяване бе въпрос на време, след като тимът от щата Калифорния избра Брони в Драфта това лято. И макар че на този етап времето на втория по-скоро ще бъде ограничено, това със сигурност ням да е единственият случай, в който ще видим двамата на паркета в хода на новия сезон.

В края на декември Реализатор №1 за всички времена на НБА ще навърши 40 години, но той продължава да показва, че все още е далече от край на своята величествена кариера. Крилото бе над всички за Лейкърс срещу Финикс, завършвайки 19 точки и 5 борби за 17 минути, които прекара на паркета само през първото полувреме. От своя страна Брони остана в игра 14 минути, но за това време записа само 2 овладени под двата ринга топки.

Джош Окоги бе над всички за Сънс с 15 точки и 5 борби.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Виктория Томова се завърна в Топ 50 на световната ранглиста по тенис
Виктория Томова се завърна в Топ 50 на световната ранглиста по тенис
Между 100 и 150 лв. за глас: Акция за търговия с вот в столичния квартал "Христо Ботев" (СНИМКИ и ВИДЕО)
Между 100 и 150 лв. за глас: Акция за търговия с вот в столичния квартал "Христо Ботев" (СНИМКИ и ВИДЕО)