НОВИНИ

За първи път от 39 години: АББА представя нови песни

първи път години абба представя песни
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
15:11, 27.08.2021
Чете се за: 02:00 мин.
Още
Слушай новината

Една от влиятелните поп групи в историята - АББА, е готова да представи нова своя музика следващата седмица, първата от 39 години, както и да обяви нов проект - "ABBA Voyage".

Бьорн Улвеус, Бени Андершон, Агнета Фелтског и Ани-Фрид Люнгстад ще представят нови песни за първи път след 39 години, осъществявайки дългоочакваното завръщане, включително със специално шоу, наречено "ABBA Voyage".

"ABBA Voyage" ще включва документален филм след завръщането им, за работата по новите песни до създаването на специално предназначено място в Източен Лондон за тяхното шоу "Холограми", което трябва да бъде открито през май 2022 година.

Представленията ще включват така наречените "АББА-тарс (препратка към аватари)", тъй като изображения на музикантите ще се излъчват на сцената във вид на холограми и ще изпълняват техните вечни парчета.

Изпълнителите си сътрудничат със създателя на "Pop Idol" Саймън Фулър по плановете, по които работят от 2019 година.

Самият Бьорн потвърди, че новата музика от създателите на "Mamma Mia!" е на път. Още през май той каза: "Тази година ще има нова музика, това е категорично, вече не се говори дали може да се случи, ще се случи."

Групата тръгна по различни пътища през 1982 година и се събра заедно за първи път от десетилетия през 2016 година на частно събитие, на което отбеляза 50-годишнина от първата среща между авторите на песните Бьорн и Бени.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
До 18.00 часа могат да се променят кандидатурите за прием в детските градини и ясли в София
До 18.00 часа могат да се променят кандидатурите за прием в детските градини и ясли в София
Личев: Инвеститорът на "Алепу" е предвиждал изграждане на курортен комплекс
Личев: Инвеститорът на "Алепу" е предвиждал изграждане на курортен комплекс