НОВИНИ

За поне 20% увеличение на клиничните пътеки настояват общинските болници в Пловдив

bnt avatar logo
от БНТ
09:30, 08.02.2022
Чете се за: 01:25 мин.
Още
Слушай новината

Общинските болници в Пловдив настояват за поне 20% увеличение на цените на клиничните пътеки, за да могат да поемат високите цени на режийните разходи.

Решението е взето на работна среща с ръководствата на всички общински лечебни заведения. В "Денят започва" д-р Калин Калинов, директор на Дирекция „Здравеопазване“ в Община Пловдив, заяви, че за последното тримесечие на 2021 година режийните разходи са се увеличили с малко над три пъти в сравнение с последното тримесечие на 2020 година.

Затова участниците в срещата са решили да се солидаризират с исканията на лекарския съюз и да настояват за 20% увеличение на пътеките в новия бюджет на НЗОК.

В "Денят започва" управителят на болница „Свети Панталеймон“ в Пловдив Константин Сапунджиев заяви, че сметката за ток на лечебното заведение е скочила от 7000 лв. на 22 000 лв., а за газ - от 15 000 лв. на 39 000 лв., въпреки че болницата е санирана и със сменени дограми.

За момента се справят с плащането на сметките, но компенсират от заплатите на персонала, което не може да продължава, коментира д-р Сапунджиев.

Още подробности вижте в прякото включване на Димитър Димитров.

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Затвориха Троянския проход
Затвориха Троянския проход
Атанас Пеканов: Планът за възстановяване никога не е бил връщан, ЕК продължава анализа
Атанас Пеканов: Планът за възстановяване никога не е бил връщан, ЕК продължава анализа