НОВИНИ

За жестокото нападение от куче: Разказва момченцето от Крън

bnt avatar logo
от БНТ
09:36, 04.06.2020
Чете се за: 01:29 мин.
У нас

Малкият Марк от град Крън ще се възстановява дълго време след нахапване от куче в събота следобед. Детето е с множество наранявания по цялото тяло. Според лекарите лечението му ще отнеме около 6 месеца.

Собственичката на кучето съжалява за случилото се. Въпреки това тя ще бъде глобена по общинската наредба с 500 лева, стана ясно в Сутрешния блок на БНТ.

Малкият Марк разказа пред камерата ни как се е случил инцидентът.

Марк: Когато отивах към вкъщи с приятеля си, просто срещнахме собственичката и едно куче. Попитах я дали мога да го погаля, тя каза, че е зло. После то изръмжа, аз избягах назад. То някакси се освободи от каишката си и към края на уличката то ме спипа и ми направи тези рани. Собственичката ме покри, за да не бъда ухапван повече от кучето. Другите хора дойдоха и почнаха да спасяват от него.

Майката на Марк разказа, че през това време е чула виковете и хората, не е знаела, че става въпрос за нейното дете.

Майката на Марк: Излезнах навън. Една жена ми описа детето и разбрах, че става въпрос за сина ми. Беше пълно с хора, детето ми седеше на тротоара в окаяно състояние. Целият в кръв, в дупки, зловещи дупки. Слава Богу синът ми е здрав и ще го преодолее и с всеки изминал ден е по-добре. За психически не мога да кажа. Първите дни проявяваше признаци на паник атаки нощем. Става през нощта, гледа в тавана, моли се. Плачеше, надявам се да няма трайни последствия за психиката му.

Майката настоява да бъдат предприети мерки. Според общинската наредба на Казанлък големи кучета като това в случая трябва да бъдат с повод и намордник.

Ако кучето имаше намордник, щеше да му скочи, да го уплаши, но нищо повече от това, смята майката на Марк.

Майката на Марк: То се е хвърлило да го убива. Едната от зловещите дупки е на лявото рамо. Значи то се е целило във врата. Сега продължавам да живея с тези гледки в главата. Ами ако нямаше мръвчица да му обере от ухапването и да стигне до бъбреците. Ако било това, ако било онова, не искам да мисля за тези неща. Не искам да има следващи жертви. Искам да си пускам спокойно децата в населеното място. А сега няма да ги пусна. Без мен от улицата нататък няма да мръднат - нито едното, нито другото. Няма, защото продължава да има такива кучета.

Собственичката на кучето се е опитала да помогне на малкия Марк и да откъсне кучето от него. Тя каза, че кучето е порода кане корсо и тежи около 50 кг.

Досега кучето не е проявявало такава агресия. Изкарвала съм го всяка вечер навънка, минавали са много хора, но не е нападало. Не мога да си обясня тази агресия. Единствено грешката ми е, че ги изкарах без намордник, каза собственичката на кучето.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спецоперация срещу битовата престъпност в Ябланица
Спецоперация срещу битовата престъпност в Ябланица
На плажа в Алепу е бъдещото ваканционно селище, категорични са от "Биоразнообразие"
На плажа в Алепу е бъдещото ваканционно селище, категорични са от "Биоразнообразие"