НОВИНИ

Забраняват се партита, панаири и религиозни шествия на Халкидики и Миконос

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
19:39, 19.08.2020
Чете се за: 00:47 мин.
Балкани
забраняват партита панаири религиозни шествия халкидики миконос

Гърция въвежда ограничителни мерки на Халкидики и на остров Миконос. Новите правила влизат в сила от сутринта на 21 август и ще важат до 31 август. Испания продължава да поставя антирекорди. Вчера са регистрирани почти 2 130 нови случая.

От 6 часа сутринта в петък носенето на маски на открито и закрито става задължително на Халкидики и Миконос. Забраняват се партита, панаирите, религиозните шествия, както и пазарите на открито. В заведенията на маса могат да сядат само по 4-ма. Изключение - за 6 клиенти се прави само за роднини.

Подобни ограничения вече действат в други райони на Гърция. Вчера бяха регистрирани 269 случая - това е най-високия брой от началото на епидемията.

Великобритания планира да въведе масово тестване на населението.

"Така ще бъдем по-прецизни, ще знаем как се движи епидемията, дали има повече заразени мъже или жени", каза министърът на здравеопазването на Великобритания Мат Ханкок.

В Испания - в Мадрид и Барселона, здравните власти започнаха масово тестване на населението, заради растящия брой заразени. Страната вече е списъка на 10-те най-засегнати държави в света от COVID-19.

"Ако тестът е положителен, това определено има последствия - пациентите трябва да се самоизолират, но някои отказват", каза Кармен Мигелес, зам-директор на Спешна помощ, Мадрид.

В Баския район властите наложиха нови ограничителни мерки - забранено е събирането на повече от 10 души. Общественият транспорт вече няма да се движи след полунощ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протестиращите с готовност за целодневна акция на 2 септември
Протестиращите с готовност за целодневна акция на 2 септември
Отбелязаха 117 години от Илинденско-Преображенското въстание
Отбелязаха 117 години от Илинденско-Преображенското въстание