НОВИНИ

Задължиха директора на митниците да изготви план за облекчаване на трафика по границите

МВР - среща
Снимка: МВР
bnt avatar logo
от БНТ
21:37, 04.09.2024
Чете се за: 01:37 мин.
У нас
Слушай новината

Директорът на Агенция "Митници" ще трябва да изготви единна стратегия за управление на трафика и пропускателната способност на всички гранично-пропускателни пунктове в страната. Това бе решено на междуведомствена среща в МВР.

В нея участие взеха министрите на вътрешните работи Атанас Илков, на транспорта и съобщенията Красимира Стоянова, на земеделието и храните Георги Тахов, зам.-министърът на транспорта Димитър Недялков, Георги Димов – директор Агенция "Митници" и гл. комисар Антон Златанов – директор Главна дирекция "Гранична полиция".

В рамките на срещата бе отчетено, че традиционно около 1 септември се наблюдава огромно струпване на тежкотоварен и автомобилен трафик. В този смисъл бяха обсъдени и набелязани спешни мерки за облекчаване и съкращаване на времето за преминаване на превозните средства през граничните пунктове – Лесово, Капитан Андреево, Дунав мост – Русе и Дунав мост – Видин.

Министрите изразиха готовност да проверят на място работата на подчинените им служители, както и да се направи анализ на изпълнението на предприетите организационни мерки.

В рамките на срещата за пореден път бе подчертано, че най-големи загуби от неприемането на страната ни в сухопътен Шенген, търпят българските превозвачи.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Трамвай дерайлира и причини катастрофа в "Княжево"
Трамвай дерайлира и причини катастрофа в "Княжево"