НОВИНИ

Задържаха 200 пратки с наркотици, пласирани чрез даркнет (Видео)

задържаха 200 пратки наркотици пласирани даркнет видео
bnt avatar logo
от БНТ
13:36, 07.07.2022
Чете се за: 02:35 мин.
У нас
Слушай новината

120 000 таблетки, съдържащи различни психотропни вещества, и 40 кг кхат откриха митнически служители в близо 200 пощенски пратки. Задържанията са осъществени в периода 7 - 17 юни 2022 г. в рамките на специализирана операция срещу трафика на наркотици чрез даркнет и пратки "Web Thunder", проведена от митнически служители от отдел "Борба с наркотрафика" в Териториална дирекция Митница София, съвместно с офиса на Агенцията за борба с наркотиците на САЩ (DEA) и под ръководството на Софийска градска прокуратура.

В рамките на операцията митническите служители са извършили множество оперативно-издирвателни мероприятия, в резултат на които са засекли и са предотвратили изпращането към различни дестинации в чужбина на 198 пратки.

Установено е, че съдържанието на пратките - малки количества таблетки или наркотични вещества, е договаряно чрез даркнет платформи, пратките са подготвяни в депа и са разпращани чрез обикновена услуга от България към получателите им - крайни клиенти в САЩ, Европа и Австралия.

Преустановена е дейността на едно депо за подготовка на пратки и на три различни мрежи за трафик на психотропни вещества чрез пощенски пратки към САЩ, Западна Европа и Австралия.

По случаите вече са образувани четири досъдебни производства, като следствените действия продължават. Извършени са множество претърсвания и изземвания в жилища, офиси и складови помещения на територията на София и област Ловеч.

Задържани са над 120 000 бр. таблетки от вида на Трамадол, Оксикодон Фентанил, Диазепам и други, съдържащи различни психотропни веществата, както и 40 кг кхат, като част от наркотичните вещества са прихванати в колети, а други са открити в депата, подготвени за експедиция.

Като обвиняем е привлечено едно лице за опит за квалифицирана контрабанда на наркотични вещества. Работата по случаите продължава.

Свалете приложението BNT News за Android или iOS и научавайте новините първи!


Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Станислав Ганчев: Резултатите в подготовката не са добри, за мен е по-важно да изчистваме грешките
Станислав Ганчев: Резултатите в подготовката не са добри, за мен е по-важно да изчистваме грешките
Атанас Караиванов: Явно управлението на ПФЛ не се е справило през последните години
Атанас Караиванов: Явно управлението на ПФЛ не се е справило през последните години