НОВИНИ

Задържаха българин, опитал да пренесе близо 10 кг марихуана през "Капитан Андреево"

задържаха българин опитал пренесе близо марихуана капитан андреево
bnt avatar logo
от БНТ
11:45, 18.09.2020
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

27-годишен мъж е задържан при опит за контрабанда на голямо количество марихуана през ГКПП "Капитан Андреево".

Операцията е осъществена от служители Главна дирекция "Гранична полиция“ и митнически служители от Главна дирекция "Митническо разузнаване и разследване“, под ръководството на Окръжна прокуратура-Хасково.

Съвместните действия са проведени на 16 септември 2020 г., около 11.00 ч., на ГКПП "Капитан Андреево", където пристигнал лек автомобил, управляван от 27-годишния български гражданин.

Мъжът пътувал сам в колата от България към Турция. Автомобилът бил селектиран за щателна митническа проверка. С помощта на рентгенова апаратура и при последвалия физически контрол, във фабрична кухина между тапицерията и тавана на колата, служителите открили 26 полиетиленови плика. Те съдържали зелена тревиста маса, която при полеви наркотест реагирала на марихуана. Наркотичното вещество е с общо бруто тегло 9,240 кг и е на стойност 36 960 лева.

С постановление на наблюдаващия прокурор обвиняемият е бил задържан за срок от 72 часа. Днес Окръжна прокуратура-Хасково ще внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение "задържане под стража“ спрямо задържания. Разследваното по случая продължава.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Липсата на достатъчно кадри и намаленото финансиране са основните проблеми пред болниците у нас
Липсата на достатъчно кадри и намаленото финансиране са основните проблеми пред болниците у нас
Осака пропуска "Ролан Гарос"
Осака пропуска "Ролан Гарос"