НОВИНИ

Задържаха издирвания шофьор за гонката в Бургас

20-годишният младеж блъсна няколко автомобила и автобус докато бяга от полицията

bnt avatar logo
от БНТ
10:24, 13.01.2023 (обновена)
Чете се за: 03:50 мин.
Криминално
Слушай новината

12-часовото издирване на шофьора-беглец от Бургас се увенча с успех. 20-годишният младеж, който блъсна няколко автомобила и автобус, докато бяга от полицията, беше задържан на близо 5 километра от мястото, където снощи избяга пеш, след поредната катастрофа. Той даде и своите обяснения за случилото се.

Среднощен екшън в Бургаско: Шофьор на джип блъсна пет коли и автобус след гонка с полицията

Иван Чонтов няма криминално минало. Пробите му за алкохол и наркотици са отрицателни. Казва, че искал да помогне, но не уточни, нито на кого, нито как.

Иван Чонтов: "Имам доста солидно обяснение, но сега не е моментът. Хората, които ме познават, знаят, че съм добър човек, исках да помогна. Просто се случи така. Човек, когато е под някакъв стрес, върши глупости".

20-годишният младеж беше издирван близо 12 часа. След като полицията е предупредила за бягството, хората наоколо станал мнителни и подали сигнал за млад мъж, който се разхождал бос до хотелски комплекс в Созопол.

Милен Караиванов, охранител: "Дойдоха сутринта полицаите да предупредят тук на около, сигурно и другите хотели са предупреждавали. Така мисля, че е минал през гората насам. Тук има пътеки до Созопол колкото искаш".

Преди да бъде задържан, Иван блъснал по пътя си общо пет коли и автобус от градския транспорт.

Красимира Йорданова, потърпевша от гонката: "Видях сирените отзад и в първия момент помислих, че идва линейка. Впоследствие като връхлетя черния джип, той ни изблъска от пътя буквално".

Стефи Славова, потърпевша от гонката: "Направо ни събра на една камара. Просто се забих в кормилото и не можах да разбера какво точно стана".

Ст. комисар Калоян Калоянов, директор на ОД на МВР-Бургас: "Изключително нагло и рисково поведение на водача, с което създава опасност за останалите водачи, създава опасност и за полицейските служители, които са се опитвали да го спрат".

Радостин Николов, свидетел: БНТ: Колко бързо караше? - Много бързо, страшно бързо караше. БНТ: Тук е населено място! - Поне, сигурно, с над 100 км/ч, много бързо профуча, аз излязох и вече видях удара в далечината".

В колата на беглеца са намерени патрони.

Ст. комисар Калоян Калоянов, директор на ОД на МВР-Бургас: "Действително се намериха боеприпаси, които по първоначални данни са патрони за газов пистолет. БНТ: Допускате ли, че той в момента е с газов пистолет? - Искам да отбележа, че когато е побягнал, по данни на полицейските служители, а и после при огледа, той е носел със себе си нож, който ние намерихме впоследствие".

Очаква се утре прокуратурата да му повдигне няколко обвинения.

Вижте повече в прякото включване на Давид Сукнаров

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Черно море подписа с бразилски халф и преотстъпи защитник във Втора лига
Черно море подписа с бразилски халф и преотстъпи защитник във Втора лига
Тази нощ МРРБ ще провери качеството на ремонта на ул. "Граф Игнатиев" в София
Тази нощ МРРБ ще провери качеството на ремонта на ул. "Граф Игнатиев" в София