НОВИНИ

Йордан Арабаджиев: Толсистемата е най-справедливият начин за заплащане на пътни такси

bnt avatar logo
от БНТ
08:58, 13.01.2023 (обновена)
Чете се за: 01:42 мин.
У нас
Слушай новината

Толсистемата е най-справедливият начин за заплащане на пътни такси, заяви в "Денят започва" Йордан Арабаджиев, изпълнителен директор на Съюза на международните превозвачи.

"Били сме против определени подходи по отношение на толсистемата. И в тази връзка винаги сме артикулирали, че трябва да има предвидимост, хоризонт всеки един да бъде подготвен за съответните изменения. И пътната инфраструктура трябва да отговаря на предвидените цени", подчерта Арабаджиев.

Той поясни, че войната в Украйна коренно е променила ситуацията както в транспорта, така и във всички икономики в цяла Европа.

"Освен войната, влезнаха нови изисквания по отношение на мобилния пакет. Имахме и скъсан диалог с правителството, което изключително затрудняваше нашата работа. Втората половина на годината премина под влиянието на възстановяване на диалога, бяхме поканени от служебния министър на транспорта и уточнихме важни теми", коментира Йордан Арабаджиев.

Според него приемането на България в Шенген и еврозоната ще окаже изключително благоприятно влияние върху транспортния сектор. По думите му от чакането по границите загубите в сектора възлизат на стотици милиони.

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нова убедителна победа за Борислава Христова и Сепси в Европа
Нова убедителна победа за Борислава Христова и Сепси в Европа
Рамадан Аталай: ДПС е готова да вземе третия мандат - ще преговаря с всички
Рамадан Аталай: ДПС е готова да вземе третия мандат - ще преговаря с всички