НОВИНИ

Задържаха мъж при пореден опит за въоръжен грабеж в София

задържаха мъж пореден опит въоръжен грабеж софия
Снимка: МВР
bnt avatar logo
от БНТ
12:04, 20.09.2023 (обновена)
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

Тази нощ, малко след 2:30 часа, въоръжен с пистолет мъж нахлул за пореден път в магазин за алкохол и цигари в столичния ж.к. „Дружба“. Той заплашил служителката с оръжието с намерението да извърши грабеж.

Този път обаче целта му била осуетена благодарение на незабавната намеса на служители от отдел „Противодействие на криминалната престъпност“ и на Осмо РУ - СДВР, които го задържали на място, съобщиха от МВР.

В хода на разследването е установено, че в рамките на два месеца 32-годишният е извършил три грабежа - два от тях в същия магазин, а третият в района.

По-късно от обвинението съобщиха, че мъжът е привлечен към наказателна отговорност. Прокуратурата съобщи и повече детайли за престъпленията - на 14 август обвиняемият отнел сумата от 400 лв от магазин, като насочил пистолет към продавачка с думите „Бъди спокойна, спокойно!“ и „Стой с гръб!“.

На 20 септември отишъл в същия магазин и направил опит да отнеме сумата от 1340 лева, като отново заплашвал. Бил с поставена на лицето си медицинска маска и отново държал пистолет.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода“ до 3 три до 10 години.

Той е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор. Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пьотр Нестеров потегли с успех на турнира в Куршумлийска баня
Пьотр Нестеров потегли с успех на турнира в Куршумлийска баня
Земеделците остават в протестна готовност до подписване на меморандум с правителството
Земеделците остават в протестна готовност до подписване на меморандум с правителството