НОВИНИ

Задържаха огромно количество контрабандни дрехи и маратонки

задържаха огромно количество контрабандни дрехи маратонки
bnt avatar logo
от БНТ
12:22, 18.05.2023
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

Митническите служители на пункт "Лесово" са задържали близо 30 000 "маркови" облекла и маратонки при три отделни проверки на товарни автомобили.

На 12 май на МП "Лесово" на входящо трасе от Турция пристига товарен автомобил с турска регистрация. Според представените документи от водача, турски гражданин, в камиона се превозват текстилни изделия от Турция за Чехия през България.

При извършената щателна митническа проверка са установени 170 колета, съдържащи общо 20386 текстилни артикули с обозначения на защитени търговски марки, сред които дамски и мъжки тениски, панталони, чорапи, спортни комплекти.

Други 20 колета с 3900 дамски и мъжки облекла и 140 чифта маратонки със знаци на световноизвестни марки са открити при щателна митническа проверка на 13 май на товарен автомобил с турска регистрация, който също е превозвал текстилни изделия от Турция за Чехия.

Още 41 колета с 5390 "маркови" детски, дамски и мъжки тениски и спортни комплекти са открити при митническа проверка на 15 май на МП "Лесово" в камион с турска регистрация, превозващ текстилни изделия от Турция за Полша през България.

От трите товарни автомобила са иззети общо 29676 "маркови" облекла и 140 чифта маратонки поради съмнения за нарушени права върху интелектуалната собственост.

За случаите ще бъдат уведомени притежателите на съответните търговски марки.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Температурите се покачват до 22° следобед
Температурите се покачват до 22° следобед
Разписанието на влаковете вече достъпно и във Viber
Разписанието на влаковете вече достъпно и във Viber