НОВИНИ

Задържаха рецидивист с 10 присъди, стрелял с автоматично оръжие при сделка за марихуана

bnt avatar logo
от БНТ
14:54, 02.01.2021
Чете се за: 01:37 мин.
У нас
Слушай новината

Окръжна прокуратура - Пловдив наблюдава досъдебно производство за извършен грабеж, държане с цел разпространение на наркотични вещества - марихуана и държане на незаконно оръжие и боеприпаси.

На 29 декември в землището на село Болярино между двама мъже била осъществена сделка по закупуване на наркотици - 14 кг марихуана. Купувачът не заплатил наркотиците, като открил стрелба във въздуха с автоматично огнестрелно оръжие, заплашвайки продавача и отнемайки наркотичните вещества.

След подаден сигнал за инцидента на тел. 112, полицаи от Раковски и Пловдив задържали извършителя на престъпното деяние, който е съдействал на разследването. Продавачът не е пострадал.

Намерени и иззети са четири чувала с общо 14 кг марихуана, както и два автомата "Калашников" с боеприпаси.

Задържаният е от град Казанлък. Той е криминално проявен, осъждан е общо 10 пъти, включително за грабежи, наркотици, притежание на незаконно оръжие, причиняване на телесни повреди. Многократно е изтърпявал наказание "лишаване от свобода".

Повдигнато му е обвинение за извършен грабеж на марихуана на стойност 84 000 лв.,както и за държане без надлежно разрешение на огнестрелни оръжия и боеприпаси.

Обвиняемият е задържан с постановление на наблюдаващия прокурор за срок от 72 часа. Предстои внасяне на искане до съда за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Левски пробва няколко чужденци по време на подготовката
Левски пробва няколко чужденци по време на подготовката
До края на деня ще се заоблачава
До края на деня ще се заоблачава