НОВИНИ

Задържаха трафикант на мигранти край Нови хан

задържаха трафикант мигранти хан
bnt avatar logo
от БНТ
06:40, 23.10.2020
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

С постановление на наблюдаващия прокурор в Районна прокуратура-Елин Пелин за срок до 72 часа е задържан Г.Д., привлечен в качеството на обвиняем по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 281, ал. 2, вр. ал. 1 от НК.

В хода на разследването е било установено, че около 03,30 ч. на 21.10.2020 г., в района на пътна база "Автомагистрали“ АД, в района на с. Нови хан, обвиняемият Д. подпомогнал на група чужди граждани да преминат в страната в нарушение на закона. Той осигурил транспорт - лек автомобил, марка "Крайслер“, модел "Гранд Вояджер“, с който превозил четиринадесет мигранти.

С действията си Г.Д. целял да набави за себе си облага в размер на по 200 евро за всеки чужденец. Сред мигрантите имало и три лица, ненавършили 16-годишна възраст.

Обвиняемият Д. действал като извършител, в съучастие с помагача И.К., който му осигурявал т.нар. "отцепка“ за безпрепятствено транспортиране в посока от гр. Свиленград до с. Нови хан.

Г.Д. е с обременено съдебно минало, като настоящето деяние, за което е бил привлечен към наказателна отговорност, било извършено от него в изпитателния срок на предишното осъждане.

Предстои Районна прокуратура-Елин Пелин да внесе в съда искане за налагането на мярка за неотклонение "задържане под стража“ спрямо обвиняемия. Работата по случая продължава.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Все повече магазини затварят в Благоевград
Все повече магазини затварят в Благоевград
Наложиха вечерен час в Гърция, Франция и Северна Италия
Наложиха вечерен час в Гърция, Франция и Северна Италия