НОВИНИ

Задържан е грузинец, превозващ нелегално 44 мигранти в микробус на АМ "Тракия"

Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
14:24, 02.10.2024
Чете се за: 01:35 мин.
Сигурност и правосъдие
Слушай новината

Грузински гражданин, превозвал чужденци без документи за самоличност, е задържан за автомагистрала „Тракия“. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР – София. Управляваният от него микробус бил спрян за проверка вчера преди обед. При проверката полицейските служители са установили 44 мъже в микробуса, които са се представили за афганистанци. Шофьорът е бил задържан, а по случая е образувано досъдебно производство.

От ОД на МВР добавят, че след доклад на събраните доказателства в прокуратурата, в рамките на същия ден, 37-годишният мъж е привлечен като обвиняем за извършено престъпление за противозаконно подпомагане на чужденец да пребивава или преминава в страната. Наказанието за това престъпление е лишаване от свобода от една до шест години и с глоба от 3000 до 10 000 хиляди лева.

От Апелативна прокуратура – София съобщиха, че под ръководството на Районна прокуратура – Самоков се водят действия по разследване по образувано досъдебно производство за незаконно подпомагане на чуждестранни граждани да преминават през страната в нарушение на закона.

Сред мигрантите е имало и седем непълнолетни лица. С постановление на прокурор мъжът е задържан за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“, посочват още от прокуратурата.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започна изграждане на втори надлез над Бакърена фабрика в София
Започна изграждане на втори надлез над Бакърена фабрика в София
Илиян Радулов се класира за втория кръг на турнир в Сарагоса
Илиян Радулов се класира за втория кръг на турнир в Сарагоса