НОВИНИ

Задържан е издирваният мъж за пожара край Сливен

задържан издирваният мъж пожара сливен
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
12:04, 17.08.2024
Чете се за: 01:37 мин.
У нас
Слушай новината

Задържан е издирваният за пожара в местността "Бармук баир" край Сливен, съобщиха от полицията. Арестът е станал снощи от екип на група "Патрулно-постова дейност" на участък "Надежда" към РУ-Сливен.

Мъжът е криминално проявен, на 27 години от Сливен и е в изпитателен срок на присъда за друго умишлено престъпление. Той ще бъде привлечен като обвиняем за палеж, наказанието за това престъпление е затвор от 1 до 8 години. По информация на Районната прокуратура в Сливен събраните доказателства сочат, че извършителят е един.

В деня на пожара беше задържан 20-годишен, но според прокуратурата няма основание той да бъде привлечен към наказателна отговорност и ще бъде свидетел.

На 15 август, около обед, пожар обхвана гориста местност край града близо до параклис "Свети Георги" и 33-метровия кръст на върха на "Бармук баир". В гасенето се включиха екипи на пожарната, горското стопанство, военнослужещи, доброволци, планински спасители и вертолет Ми-17 от авиобаза "Крумово". Огънят беше овладян и локализиран. Изгоряха над 400 декара храсти и смесена гора. Не беше допуснато огънят да засегне къщи в близкия кв. "Комлука". Пожарът е предизвикан от горене на медни проводници.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Патриарх Даниил се поклони пред мощите на Свети Симеон Самоковски
Патриарх Даниил се поклони пред мощите на Свети Симеон Самоковски