НОВИНИ

Задържан е извършителят на палежа в Битоля

културният център иван михайлов битоля осъмна опожарен
Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ
13:05, 07.06.2022
Чете се за: 02:02 мин.
Балкани
Слушай новината

Задържан е извършителят, подпалил българския културен център "Иван Михайлов" в Битоля и той е направил самопризнания. Това съобщи в профила си във Фейсбук министърът на вътрешните работи на Република Северна Македония Оливер Спасовски.

"Със задоволство мога да съобщя за бързото и ефективно прекратяване на случая от преди три дни - 4 юни, с пожара в центъра "Иван Михайлов" в Битоля, който вече е разкрит и имаме задържано лице, което призна за стореното", пише Спасовски.

"Работеше се денонощно, за да бъде намерен извършителят, взеха се предвид всички доказателства, а след официални разговори през изминалите дни, вчера вечерта, със съдебна заповед, беше извършен обиск на две места, използвани от Л.А, на 34 години от Битоля, при който са намерени и иззети предмети, свързани с престъплението, след което лицето е задържано", написа министърът.

Спасовски заявява още, че няма опрощаване и няма защитени лица - всички са равни пред лицето на закона, а всеки, който е сгрешил, трябва да носи отговорност.

Остра политическа реакция след палежа в българския културния център в Битоля

Българската реакция не закъсня.

"Приветствам разкриването на извършителя на палежа на културния център на македонските българи в Битоля. Благодаря на властите в Република Северна Македония и на премиера Димитър Ковачевски за ефективните им действия, които в максимално кратък срок заловиха подпалвача. Категорично няма да се поддаваме на провокации, които имат за цел да саботират отношенията със съседите ни", заяви премиерът Кирил Петков.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жандармерия охранява Съдебната палата в Самоков (СНИМКИ)
Жандармерия охранява Съдебната палата в Самоков (СНИМКИ)
София ще се кандидатира за зелена столица на Европа
София ще се кандидатира за зелена столица на Европа